staja diye girersin senin hayalinde avrupa vardır çıka çıka hindistan çıkar. aslında olayın aiesec'le çok bir alakası yok. bir seçme süreci var ve ciddi bir rekabet söz konusu. herif bilmem hangi ülkede seninle aynı yaşta ancak öyle bir cv sunmuş ki ''vay o.ç.'' diye saydırıyorsun. eh haliyle senin avrupa hayalleri şöyle ufaktan ufaktan uçuşa geçiyor.
yani adam gibi bir kalifikasyonunuz yoksa yanından bile geçmeyin derim.
ha yok ''ben hindistan'ı görmek isterim, böyle gelişen ekonomi, farklı kültür...'' diyen pollyana ekibindeyseniz yine durum çok parlak değil. tamam oraya gönderiyor dedik amma velakin öyle her başvuranı ''gel kardeşim'' diye çağırmıyorlar. bunun sınavı var, mülakatı var. var oğlu var.
kendinize güveniyorsanız staj için mutlaka kovalayın. staj deyince aklınıza hemen türk işi fotokopi, çay getir-götür zannetmeyin çatır çatır çalışacaksınız. ense yaparım paramı alırım derseniz ''şrakk'' diye adamı geri postalarlar.
böyle güney kore, çin gibi ülkeler yine bu gönderim ağının içindedir. bir deneyin bakarsınız çin çıkar. bir gözlemlersiniz hakikaten söylediği kadar kalabalık mı?
üyesi olmamama ragmen izmir aiesec'ten almanya'da staj bulmus biri olarak, icerdeki insanlarin tamamen örgütsel icgüdülerle, yardim etmenin dayanilmaz hafifligini yasamak gibi ve benzeri tertemiz duygularla sirf sizin icin calistigini söyleyebilirim. üyeler para kazanmaz ve mezun olduklari anda aktif degillerdir.
para ödemeleri de adim adimdir. basaramadiginiz hic bir sey icin para ödemezsiniz. örnek : staj ayarlanmazsa o kisim ödenmez.
Arkadaşlar çok afedersiniz ama bu sözlüklerin bokunu çıkarıyorsunuz! Aiesec "Fırsat" diyor siz zırvalıyor diyorsunuz. Kaçınız üniversite okurken insan topluluğunun karşısına çıkıp konuşmalar yapıyorsunuz? Kaçınız en az 1 insan dahi yönetiyorsunuz? Bunlar mezun olduktan sonra size tanınmayacak imkanlar iyi bilin!
Mezun olduktan sonra her sabah erkenden kalkıp kariyer.net üzerinden başvurularınıza cevap gelmiş mi diye bekleyeceksiniz emin olabilirsiniz. Adamlar size ne yaptınız dediğinde iş başvurusu diye zırvalamaktansa sosyal projelerde gönüllü olarak görev aldım demeyi yeğlerim.
Aiesec'in beni kullanması da hiç gücüme gitmez. Çünkü Aiesec'i kullanmak kendimi gösterip elime geçen fırsatları değerlendirmek de benim elimde. Bu uğurda kullanılmak bence hiç gurur zedeleyici bir şey değil.
Sadece üzülüyorum... Böyle bir organizasyona bok atabilecek derecede kalitesiz insanlara sahip olduğumuz için ve de o insanlar da toplumun bir parçası, onlar için de uğraşıyor olmak gerçekten beni üzüyor!
dünyanın 107 ülkesinde faaliyet gösteren bi ögrenci toplulugudur.insanların kendilerini geliştirmeleri için harika bir oluşumdur.Kofi Annan, Bill Clinton gibi cok sayıda önemli insanların gelişimine katkıda bulunmuştur.burada yazan bir kaç yazının aiesecle hiç bir alakası yoktur.onların sandıkları gibi kız tavlama yada cinsel içerikli hiç bir sey bulunmamaktadır.bazı yazılardada aiesece gidenlere orada ne iş yaptıkları soruldugunda bisey acıklayamıyan ögrenci toplulugudur yazmıslar evet aiesece giden kimseler ne iş yaptıklarını acıklamazlar. aiesecte bir cok farklı grup vardır ve hangi grubun ne iş yaptıgını diger bir gruba bile acıklamayız cünkü yaptıgımız calışmalar sayesinde grubumuzun birinci secilmesi söz konusudur. aiesecli olanlar diger gruplara bile yaptıgı faaliyetleri acıklanmazken dısarıdan olan herhangi birinede acıklamayacakları aşikardır.fakat gercekten nasıl bir yer oldugunu merak edenler varsa gidip bürolara az cok ne işler yapıldıgını ögrenebilirler.lütfen arkadaslar bilgi sahibi olmadıgınız konularda yorum yapmayın.
AIESEC, mutlaka büyük harflerle yazılması gereken bir kısaltmadır.* Bu kısaltmanın uzun hali Fransızca'dır. "Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales" isminden de anlaşılabileceği gibi Türkçe'si iktisadi ve Ticari ilimler Talebeleri Komitesi'dir.
Türkiye'de, istanbul'daki Genel Merkez'ine bağlı 11 Şubesi ile faaliyetlerine devam etmektedir. (bkz: AIESEC Bursa)
Üyelerine AIESEC Tecrübesi'ni sunar. Değer Katan Tecrübe sloganıyla yeni üyelerine ve stajyer adaylarına ulaşmaya çalışmaktadır.
AIESEC Bursa, sanılanın aksine, yaptığı fazla sayıda değişimlerle genç insanların hayatını değiştirmeyi amaçlamıştır. Bunu yaparken de toplumda pozitif etki yaratarak, tüm paydaşlarına fayda sunmayı vaad eder.
"staj yurt dışında yapılır" sloganıyla bir kez daha üniversite ogrencilerine yurtdışında profesyonel staj tecrübeleri sunan dünyanın en büyük ogrenci organizasyonu. ayrıntılı bilgi için;
15 Mart 2008'de gerçekleştireceği yurt dışı staj sınavı için şu an başvurularını açmış öğrenci organizasyonu. ayrıntılı bilgi için http://www.aiesec.org.tr adresi ziyaret edilebilir.
Yurt dışında staj imkanı yada AIESEC'de kariyer yada her ikisi için de şu anda http://www.aiesec.org.tr den başvuru alan dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu.
kendisini dısarı tanıtmada eksikleri olan ancak içine girince işin aslını anladığınız dunyanın 100 ulkesinde faliyet gosteren turkiyenin de bu ulkeler içinde en iyi 4.ulke oldugu fırsatların asla tukenmediği ve katılıp aktif gorev alanların kendilerine gercekten de cok sey katabildiği tamamen ogrenciler tarafından yurutulen turkce aclımı Türkiye iktisadi ve Ticari ilimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği olan Kurum. (T.i.T.i.T.S.K.)
Kişilerin kendi potansiyellerini keşfedip geliştirebilecekleri, an itibariyle dünyanın 95 ülkesinde 900 e yakın şubede faaliyet gösteren, uluslararası öğrenci organizasyonu. Dedikoduların aksine masonlukla uzaktan yakından alakası olmayan (masonluk tamamen gizlilik, kapalılık üzerine kuruludur), isteyen herkesin ofislerine gidip ne olup ne bittiğini görebileceği, yine sanılanın aksine üyelerine parasız işçilik değil binlerce kişisel gelişim fırsatı sağlayan, kâr amacı gütmeyen, bugune kadar Kofi Annan, Bill Clinton gibi sayısız liderler yetiştirmiş, bana Ukrayna'da hayatım en güzel, en eğlenceli 2 ayını yaşamamı sağlayan stajı bulan ve son bir yılda yaptığım firma görüşmeleri ile(Coşkunöz Holding, Yeşim Tekstil vs.) organizasyonunda faaliyet göstgerdiğim projeleriyle (Meet My Friend, Chinese Opportunity) kendimi geliştirmeme, sebep olan kuruluş. Türkiye'de 11 şubede faaliyet göstermektedir (Bursa, istanbul, Ankara, izmir, Eskişehir, Denizli, Kocaeli, Gaziantep, Adana, Antalya ve Doğu Akdeniz). http://www.aiesec.org.tr
takdir edilesi faaliyetlerde bulunan yurtdışında türk öğrencilere staj imkanı sağlayan.Aynı zamanda da yurtdışından gelenlere türkiyede staj imkanı sağlayan sivil toplum örgütlenmesi.
(bkz: Aiesec türkiye'nin saçma icatları)
Asla yanına yaklaşılmayacak kurumdur.Aisec üyeleri parasız işçiler olarak kullanılırlar.Her sene yaptıkları sınavlarda toplanan paralarla alem yaparlar.
Yüzlerce kişiye "sizi staja yollayacağız" bahanesiyle kandırırlar ve sadece kendi elemanlarını gönderirler.
Ben şahsen girdiğim sınavlarda başarılı olmama rağmen vaadedilen iki sertifikayı alamadım ve staja da gidemedim.
üniversitenin ilk günü kapsamında sınıfa gelerek bir takım tanıtımlarda bulunan, zaman içerisinde bazı arkadaşların katıldığı fakat ne olduğunu tam açıklamayıp bir yapınma içerisinde bulundukları oluşum. zannımca masonik faaliyetler içerisindeler.*