ahmet say

entry16 galeri2
    1.
  1. fazıL say'ın babası oLan müzik tarihçisi.. sanırım bir öykü kitabıda vardı..
    3 ...
  2. 2.
  3. - ahmet say
    + sağ baştan mı hocam?
    - hayır ortadan, iki yana doğru
    + yes orrayt
    4 ...
  4. 3.
  5. sağlam bir müzik ansiklopedisi olan adam. kitabında oğluna da yer vermiştir. türkiye'de ki müzik tarihinden, makamlara, kişilere ve devlet konservatuarlarına kadar geniş bir yelpazede hazırlamıştır bu ansiklopediyi.
    2 ...
  6. 4.
  7. 1977-1983 seneleri arasında cemal süreya ve ragıp gelencik ile birlikte Türkiye Yazıları isimli bir sosyalist kültür-sanat dergisi çıkarmış kişidir.
    1 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. AHMET SAY; küçük yaşalarda piayano ve armoni dersleri almış daha sonra müzik bilimine merak salmış, değerli müzikolog, öğretmen, halk eğitimcisi(Bingöl'de şevkle çalışmıştır.)yazar, aydın.
    Ahmet Say, Türkiye'de gerçek demokrasinin hayata geçmesi yolunda ilkeli bir aydın olarak verdiği mücadele dolayısıyla özellikle 1971 askeri darbesinde, daha sonra 1980 askeri darbesinin insan haklarına aykırı tutumu ve düşünce özgürlüğünü yok eden yasakları nedeniyle bütün Türk aydınları gibi zor yıllar yaşadı. Yazarın Kocakurt romanı, bu zor koşullar altında tanıdığı ilginç insanlardan birinin serüvenlerini konu alır.
    en son kitabı 'ağaçlar çiçekteydi.'2011 şubat ayında çıkmıştır.
    (bkz: ağaçlar çiçekteydi)
    2 ...
  11. 7.
  12. Ahmet Say, Cumhuriyetin kuruluş dönemi eğitimcilerimizden matematik öğretmeni ve matematik kitapları yazarı Fazıl Say ile felsefe öğretmeni Nüzhet Say'ın oğlu olan Ahmet Say, 1935'te istanbul'da doğdu. Küçük yaşta özel dersler alarak piyanoya başladı, ...ortaokul ve lise öğreniminin yanı sıra, 1946'da Ferdi Statzer'in isteği üzerine girdiği istanbul Belediye Konservatuvarı'nda, 1945-50 yılları arasında Verda Ün ile piyano, Demirhan Altuğ ile teori ve Raşit Abed ile armoni çalıştı. istanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra Almanya'ya gitti, 1954-60 yılları arasında bu ülkede basın-yayın öğrenimi yaptı. Bir yandan da müzikolog Kurt Köhler'in özendirmesiyle müzikolojiye ilgi gösterdi. 1960'da Türkiye'ye dönünce Bingöl ilimize giderek büyük bir istekle öğretmen, halk eğitimcisi ve amatör folklorcu olarak görev yaptı. Türkü, ağıt, masal ve destanlar derledi, halk müziği koroları, halk dansları toplulukları kurdu (1960-64). Bingöl izlenimlerini edebiyat alanında değerlendirdi, ödüller aldı. Say'ın roman ve hikâyeleriyle aldığı ödüllerin önde gelenleri şunlardır: 1970 TRT Hikâye Ödülü, 1974 Sabahattin Ali Hikâye Ödülü, 1975 Antalya Film Festivali Hikâye Yarışması Ödülü; 1974 Milliyet Gazetesi Roman Yarışması'nda mansiyon. Yazarın 1982'de yayımlanan ;ipek Halıya Ters Binen Kedi; adlı hikâye kitabı Almanca'ya çevrilerek 1985'te Berlin'de yayımlandı. Ahmet Say, Türkiye'de gerçek demokrasinin hayata geçmesi yolunda ilkeli bir aydın olarak verdiği mücadele dolayısıyla özellikle 1971 askeri darbesinde, daha sonra 1980 askeri darbesinin insan haklarına aykırı tutumu ve düşünce özgürlüğünü yok eden yasakları nedeniyle bütün Türk aydınları gibi zor yıllar yaşadı. Yazarın Kocakurt; adlı romanı, bu zor koşullar altında tanıdığı ilginç insanlardan birinin serüvenlerini konu alır. 1977'de Türkiye'nin önde gelen edebiyatçı arkadaşlarıyla Türkiye Yazıları; adlı aylık edebiyat dergisini yayımlamaya başlayan Say, derginin yayımını 1980 askeri darbesini izleyen iki yılda da sürdürdü. 1985 yılında ;Müzik Ansiklopedisi Yayınları'nı kuran Ahmet Say, Türkiye'de konservatuarlar, üniversitelerin müzik eğitimi bölümleri, müzikçiler ve müziksever aydınlar tarafından ilgiyle karşılanan kitaplar yazdı. Türkiye'nin önde gelen gazete ve dergilerinde yayımlanan yüzlerce müzik eleştirisi ve sanat sorunları üzerine yazdığı ilginç yazılarıyla tanınan Say, uluslararası ve ulusal müzik toplantı-larında yankı uyandıran, incelediği sorunların çözüm yollarını gösteren bildiriler sundu.
    Ahmet Say’ın son kitabı “Ağaçlar Çiçekteydi” (anı-biyografi), Evrensel Basım Yayın’dan 2011’in ilk aylarında piyasaya sunulmuştur.

    alıntı
    1 ...
  13. 8.
  14. bugün tüm müzik bölümlerini olduğu gibi okuduğum okulu da ziyaret edip müzik ansiklopedisi tanıtan kişi, ''benim oğlan biraz piyano çalar'' diyerek hem mütevazılığını göstermiş hem de bizi güldürmüştür. *
    1 ...
  15. 9.
  16. bir konferansta hikmet sami türk ü protesto edeceğim diye bildiğin şov yapan adam. fazıl sayın kime çektiği belli.

    türk ü savunmuyorum. gereksiz bir şeydi.
    1 ...
  17. 10.
  18. son derece mütevazi ve mükemmel insan. bir konserde görüp yanına gidip selam verirsiniz ve "bir fotoğraf çekilebilirmiyiz hocam?" dersiniz "tabiki" der ve poz verilir. siz büyük saygıyla yanında durursunuz ama o bir anda gülerek kolunu sizin omuzunuza atar. bu kadar sıcak bir adamdır.
    2 ...
  19. 11.
  20. türk müzikolog.
    yazdığı kitaplar türk müzik öğrencilerinin son derece işine yarayan çok değerli kitaplar. ayrıca kendisi şöyle der:
    -fazıl say'ın babası değilim. fazıl say benim oğlumdur.
    1 ...
  21. 12.
  22. aralık ayından itibaren sol gazete'de yazılarını okuyabileceğimiz müzikolog, aydın.
    0 ...
  23. 13.
  24. "katranı kaynatsan olur mu şeker. cinsini sevdiğim cinsine çeker" sözünü anlamlaştıran şahıs.
    0 ...
  25. 14.
  26. 15.
  27. Mütevazı, halkçı, aydın bir insan ve çok değerli müzik tarihçisiydi. Aynı zamanda Sağlam bir komünistti. ışıklar içinde uyusun.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/2227710/+
    0 ...
  28. 16.
© 2025 uludağ sözlük