belkide sıradan bir insan gibi davrandığı içindir. kendini üstün görmediği içindir.
Bu millete boyun eğdireceksin,öpeceksin çukur yerlerinden. sonra bir çuval kömüre tav edeceksin. sevilme formülü budur canlar.
ahmet necdet sezer'in sevilmemesinin en büyük sebebi, kendini fazla halka göstermemesiydi. Çok iyi bir uygulayıcı her şeyi yerli yerinde kullanan*, biri olmasına karşı liderlik vasfının en önemli özelliğini getirmemiştir. Yakın zaman öncesin deki ve sonrasındaki cumhurbaşkanlarımızın kendilerini görmeye alışmış bir halka yada bir halk kesimine birden göremediği bir cumhurbaşkanı görülmesi garipsenmiş ve bir takım kesimlerin eline fırsat vermiştir.
çünkü toplum olarak yüzeysel kalıyoruz ve bunun önemli göstergesi de görsel olanı sevmemiz. keşke onun kişiler aktif siyasette de rol alsa ama yine görsel olmayacağı için yine sevilmeyecekti.
bir 10 kasım konuşmasında sırf şu talihsiz sözleri sarfetmiş olmasından ötürü de sevilmemeyi hak eden zat-ı mehterem : "atatürk, bağnaz bir milletten uygar, modern bir toplum yaratmıştır."
bağnaz bir millet dediği de cihan devleti kurmuş osmanlı ve onun halkı, çoğumuzun 2 nesil önceki akrabaları.*
kamusal alan kavramını getirip türban konusunun bu kadar üzerinde durduğu ve bilimle, eğitimle, teknolojiyle, gelişimle uğraşmak yerine bu tartışmalar yüzünden sanki asli sorunumuz bu gereksiz tartışmalarmış gibi gösterdiği için. bir zamanların sağ sol çatışmalarının yerini türk kürt çatışmalarından sonra böyle yine gereksiz bir konuya bırakıyor ya gerçekten üzülesi bir durum.
Türkiye'ye aşılanmaya başlanan yeni değerlere ters düştüğü için bir kesim tarafından sevilmemiş olabilir. Şu ana kadarki iktidarların pek azı halkla ilgilenmiş, halkın çıkarları doğrultusunda hareket etmiştir. Nedense bu aralar bir halk çığırtkanlığı doğmuştur. Başını utanmadan Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkan Batı çeker. Kendileri modern yaşamın gereklerini çoktan devreye sokmuşlardır. Halklarının büyük bir kısmının yaşam standardı yüksektir. Devlet yönetimini belirleme aşamasında maalesef bizden daha bilinçlidirler. Yönetimlerinde, basın yayın organlarında her şey tıkır tıkır işler. Siz bunu yapmaya kalktığınızda demokrasi düşmanı ilan edilirsiniz. Halkı görmüyor, dikkate almıyor suçlamalarına maruz kalırsınız. Bir toplumsal atılımın tetikleyicisi ya da siyasal çıkarların kollanması sadece halkın rolüyle gerçekleşmez. Bunu görmemek tarih bilmemektir. Bütün devrimler de güçlü bir siyasi iradeyi öne süren liderlerle olmuştur. Atatürk bu yüzden farklıdır. Artık gerçekleri görme vakti gelmedi mi? Başını Batı'nın çektiği hiçbir önerinin altı boş değildir. Sizin modernliğinizin tekerine çomak sokarlar. Sizi aldatırlar. Irak'lara demokrasi havariliği yapanlar oraya dehşetten başka bir şey getirmediler. Yıllarca bağıra bağıra Doğu toplumlarının kendilerini yönetemeyeceğini söylemediler mi? Bunlar hep aynı oyunun parçasıdır. Garp cephesinde yeni bir şey yok!
kandil günü şampanya içtiği için dinine önem verenlerin.
içerideki çeşitli gruplara bağlı 300'e yakın teröristi affettiği için milliyetçilerin.
kamusal alan söylentisini ortaya atarak eşi türbanlı olanlara tekli, eşi türbanlı olmayanlara çiftli davetiye gönderdiği için eşitlik yanlılarının tepkisini çekti ans.
zengin düğünlerinde, kirli ihale kulislerinde, cumaları cami avlularında görünmediği, hukuktan ve laiklikten asla ödün vermediği için doğal olarak sevilmemiştir.
istedikleri gibi at koşturamadılar çünkü . ; çünkü laikliği yıkma amaçlı ,ülkeyi satma amaçlı yasaları veto olup suratlarına çarptı. çünkü bu ülkeye laik ,hak hukuk sahibi, beyefendi ,yerini bilen ona göre davranan bir cumhurbaşkanı geldi ,kabul edemediler. alın işte istediğiniz gibi biri çıktı köşke. istedikleri gibi at koştursunlar diye .. he bir de inadına
(bkz: o benim cumhurbaşkanım olmayacak)
doğru düzgün bir adam olduğu için sevilmemiştir. devletin parasını yemeyip, halkı salak yerine koymadığı için sevilmemiştir. çünkü kötüler her zaman daha cazip gelir insanlara. zaten 22 temmuz seçimleri de bunun en güzel kanıtı değil mi?*
kendi dilini konuşmaktan/yazmaktan aciz vatanperverlerin(!) hak vermekten bitap düştüğü hürriyet gazetesi yazarı tarafından sunulmuş istatistiği, çıkışına iz bilerek sebep arama yollu sorulmuş soru.
ahmet necdet sezer'i kim sevmedi? cevabını verdiğinizde neden sevilmediğini de anlayacaksınız. zira köşkü terkederken ağlayanlar onu sevmediğiiçin ağlamadı. bu ülkede dürüst insanları seven bir çoğunluk hala mevcut. %'ye vurunca ülkenin kıl payı azınlığı sevmeyebilir.
bu ülkede dürüst, kendini bilen, çalarak değil çalışarak elde eden kimse sevilmedi ki. sevmeyenler kına yaksın artık bir taraflarına çalanları devletin en tepesine getirebildiler.
Hepsini bırakmış Ahmet Necdet Sezer... Kendisine verilen 1243 parça hediyenin, tümünü de bırakmış...
Götürmemiş.
*
Bu benim cumhurbaşkanım olamaz...
*
Zaten, kırmızı ışıkta durmasından belliydi... Kimse durmuyor ki, o niye duruyor?
isveç mi burası?
*
Bakıyorum gazetelere... 94 parça gümüş, 22 vazo, 9 takı, 27 hatıra para, 4 tabanca, 83 parça değerli süs eşyası, 55 tablo, 86 porselen, 7 madalyon, 4 saat... insanın içi gidiyor!
Al, götür di mi...
Bırakmış, gidiyor.
*
Üstelik, liste eksik...
Kendisine tahsis edilen "kafana göre harca" denilen ödeneği de harcamadı.
Hediyeleri bıraktığı gibi...
Papelleri de bıraktı.
46 trilyon liracık!
Ye, yemedi... Gez, gezmedi.
O zaman bırak biz yiyelim...
Ona da izin vermedi.
"Yetim hakkıdır" dedi, görevi boyunca tasarruf ettiği 46 trilyonu, Maliye ye iade etti...
Kemal Abi ye.
*
Çocukları hálá memur... First Lady desen... Bi Atıl Kutoğlu nu bile tanımıyor... Belediyeler, bizim paramızla simitçilere Cemil ipekçi den köstüm hazırlattı; o hálá kendi cebinden giyiniyor.
*
Aşçıyı, garsonu azalttı. "Suyla çalışmıyor bunlar" dedi, 14 makam aracını geri verdi. Okluk taki yazlık köşke hiç gitmedi. Oğlunu evlendirdi, elektrik parasına kadar cebinden ödedi. Eşi düştü, bileğini kırdı; hastaneye sivil araçla götürdü, röntgen için kuyruğa girdi, sıra bekledi. Annesi vefat etti, gene sivil plakayla gitti; flap flap flap, fors yapmadı... Resmi yemekler hariç, kimseye davet vermedi. Mutfakta yerli ürün kullandırttı.