1958 yılında Türkiye ye dönünce istanbul Çapa Eğitim Enstitüsüne öğretmen olarak atandı. istanbul Hukuk Fakültesindeki eğitimini 1959 yılında tamamlayıp 1961 yılında istanbul Barosu Avukatlarına katılarak kısa bir süre avukatlık yaptı.
kanlı 1 mayıs öncesi yazdığı köşe yazısı ile tüm olanları bilmiştir. bu bir tahmin miydi yoksa oyunun bir parçası mıydı tartışılır. sol içindeki fraksiyon farklılıkları olduğunu ve 1 mayıs günü bunların birbirleri ile çatışacağını söylemiştir. genel kabul gören durum ise olayların derin devletin planlaması olduğudur. peki ahmet kabaklı derin devletin kalemşörü müydü?
türk edebiyatı 1 -2 - 3 adlı bir çalışması vardır. bu çalışma da kitabında yazılarına ve şiirlerine yer verdiği sanatçılar hakkında objektif olmayan, kendince yorumları vardır. atatürk düşmanıdır.
1924 yılı mayıs ayında Elazığ Harput'un Göllübağ'ında doğdu.Harput Sarayhatun Camii imamlığı yapan Ömer Efendi ile Münire Hanım'ın oğludur. Çocukluğu Harput yakınlarında Göllübağ denilen bölgede geçti. Elazığ Numune Mektebi'nde ilk tahsiline başlayan (1931) Kabaklı, orta ve lise tahsilini Elazığ'da yaptı. 1944 yılında istanbul Yüksek Öğretmen Okulu parasız yatılı imtihanını kazanarak istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nde yüksek tahsilini tamamladı. Diyarbakır ve Manisa Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olarak çalıştı. 1956 sonbaharında bir yıllık eğitim stajı için MEB tarafından Paris'e gönderildi. Dönüşünde istanbul Çapa Eğitim Enstitüsü edebiyat öğretmenliğine tayin edildi (1958-1969). Bu arada Aydın'da iken başladığı Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi (1955-1960). 1969'dan itibaren istanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nda öğretim üyesi olarak çalıştı. 1974'de emekliye ayrıldı. Daha sonra Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda edebiyat dersleri verdi (1975). Türk Edebiyatı Cemiyeti Başkanı ve Türk Edebiyatı Dergisi'nin yönetmenliğini yaptı. MEB ve sivil toplum kuruluşları tarafından Ahmet Kabaklı'ya 1997 yılında Şeyhül Muharririn payesi verildi.1956 yılında Tercüman gazetesinin fıkra yarışmasını iki kişiyle birlikte kazandı ve aynı gazetede yazı hayatına başladı. 1957'den 1990 yılına kadar Tercüman gazetesinde, 1990'dan bu yana da Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.8 Şubat 2001 tarihinde istanbul'da öldü.
ESERLERi:
Kültür Emperyalizmi, Müslüman Türkiye, Mabet ve Millet, Mehmet Akif, Yunus Emre, Mevlana, Bizim Alkibiaadis, Ecurufya, Sohbetler 1-2, Temellerin Duruşması 1-2, Güneydoğu Yakından, Şiir incelemeleri, Doğudan Doğuş,Türk Edebiyatı 5 Cilt, Alperen, Millete Vurulan Canlı Pranga: Bürokrasi, Sultanuşşuara Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Ejderha Taşı, Şair-i Cihan Nedim.
cumhuriyet dönemine gayet güzel ışık tutan yazarımızdır. hasır altı edilen çoğu şeyi açığa çıkardığı için sevilmez. temellerin duruşması 1-2 eserleri okunası, hatta o tarihlerde bunları yazabildiği için alkışlanılasıdır.okuduktan sonra bazıları ne b*ktan bi kitap diyebilirler fakat, içinden yanlış olan tek birşey dahi göstermekte zorlanırlar.(belki hatalı kısımlar vardır tek tük dikkatimden kaçan)