su aralar soğuk kahve kitabini okumaya calisiyorum, cabaliyorum, ugrasiyorum çünkü ben bi kitabi bi gecede bitiririm normalde. ask acisi cekiyorsaniz belki iyidir de ayik kafayla çekilmeyen yazar.
Ülkedeki edebiyat niteliğinin ne hallere düştüğünü özetleyen isim. Geçen gün kız arkadaşımın elinde gördüm. Alıp bayağı bir inceledim. Adı "Sabah uykum" idi galiba. Arkadaş cümleler bu kadar mı iter insanı? Bu kadar mı dandik ve yapmacık bir dil kullanılır? Ucuz aşk cümlelerini derlemiş kitap yapmış adam. işin enteresan kısmı ise bu denli okuyucu kitlesine sahip olması. işte toplumun kitap okumadığının kanıtı ya da ne kadar edebiyat cahili olduğunun. Velhasıl bu ülkenin her türden usta edebiyatçısı var. Yaşar Kemal,Oğuz Atay var roman okumak için. Sezai Karakoç var,Cemal Süreya var şiir okumak için. Bu saydıklarım okyanusta damla. Bu kadar üstad varken gidip bu yazar bozuntusunu okumak koskoca türk edebiyatına ihanettir. Yazık ki çok satanlar listesinde o kitabı gördükçe bu ülkenin iktidarının neden bu halde olduğunu daha iyi anlıyorum.Demokratik ülkelerdeki iktidar halkın niteliğinin yansımasıdır. Yani işin ucu derinlere gidiyor. sosyolojik,psikolojik,tarihsel problemler vs...
'Soğuk kahve' kitabını okurken tanıştığım yazar. Ilk ve tek okuduğum kitabı da 'soğuk kahve'. 'Sırf vakit geçsin ama bana birşey katmasa da olur' düşüncesi olanlar okuyabilir, aksi durumda sadece zaman kaybı.
Deha.dikkat edin yazar demedim. Adam türk kızlarını iyi gözlemlemiş ve kapitalizmin edebiyattaki yoldaşı postmodernizmden faydalanarak parayı bulmuştur.
Ergen yazari, edebiyatla alakasi olmayan cıvık cıvık klasik aşk satirlariyla kitap yazdim diye geçinen kişi, yazarimsi.
Her şeyden önce okunma kalitesi yok.
Kahraman Tazeoğlu stilinde olan bir yazar. Hani yazar demek gerekirse. Okuma fırsatı yakalayamadım fakat kendini tekrar eden bir yazar olarak nitelendiriyor.
Kahraman tazeoglu ile ayni kategoride yazilari olduğunu düşündüğüm kişi. Çerçeve hep sar, hep klasik aşk ve aci sözleri. Kitap dediğin insanin ufkunu genişletmeli, aşkı basitlestirmemelidir. Netice olarak sevmediğim ve takip etmediğim yazarımsi.
gerçekliğine inanamadığım yazar. sebebine gelirsek;
yazarın fotoğrafı yok,
yazarın imza günü yok,
yazarın gazete röportajı tarzında bir şeyleri var mı göremedim.
kahraman tazeoğlu ile aynı yayın evinden (destek) çıkmakta ve kitap sayfalarının dizaynı aynıdır.
hatta kitabın kapak dizaynları vesaire de aynıdır.
kitabın arka kapağına kahraman tazeoğlu övgü dolu sözler yazar ve kitap binlerce hatta yüz binlerce satar.
(bkz: ben aslında yokum)
(bkz: soğuk kahve)
(bkz: sabah uykum)
(bkz: kahraman tazeoğlu)
o kadar çok övdüler ki kitabı, gittim hem soğuk kahveyi hem de sabah uykumu aldım.
soğuk kahvenin ilk 10 sayfasını okudum, sabah uykum'a hiç başlamadım bile.
onu okuyacağınıza gidin ayşegül tatildeyi okuyun.
koyacaksın aslında bu adamın imza gününe yaş sınırı,
bir bakacak salon bomboş.
sinirlendim yine.
"Soğuk Kahve" ve "Sabah Uykum" adlı eserlerin yazarıdır. Her ne kadar "Ergenlerin favorisi" olarak nitelendirilse de, aslında çok içli bir insandır. Sadece kitaplarını ergen ağırlıklı insanların okuması ile ona bir antipati doğduğu olumsuz bir gerçektir. Aynı zaman da Tumblr hesabı da vardır. Bir nevi, halktan biridir.
13-18 yaş arası twitter kullanıcılarının profillerinde sıkça rastlayabileceğiniz kişi. Facebook durum güncellemesi tadındaki yazılarının altını çizen mi dersin, kahveyle kitabını çekip paylaşan mı dersin. neyse bu tür şeyler bu yaşlarda normalde kazık kadar insanlarda görürseniz derhal o insanla ilişkinizi kesin.
işi fb hesabında durum paylaşımlarıyla başlayan, daha sonra twitter da iş yapabileceğini anlayıp binlerce takipçiye sahip olan, tumblr da paylaştığı resimlerle öz güveni yerine gelen ve kitap yazmayı göze alan yazar. Başladığı zamanı bilirim ben gelen mesajlara alaycı cevap verip paylaşırdı. Eyy gidi.
Adam üslup kaygısının yürüyen örneği. Resmen soğuk kahve ve sabah uykum kitaplarında edebiyat parçalayayım, biraz da dertli olsun aşklı falan yazayım derken ayarı kaçırıp saçmalamanın doruklarını yaşamış. Birbirinden alakasız iki cümleyi arka arkaya getirip, kendi çapında edebi yazdığını düşünüyor sanırım. Örnek vereyim: "-Sensizlik çok zor, ama duş almayı seviyorum." gerçekten bu tarz saçma sapan, okuyucuyu yoran cümleler var, ayrıca bu kitapları sakın ama sakın okumayın çünkü insana hiçbir şey katmıyor. Sadece aralarda belki bir iki tane altı çizilebilecek hoş cümleler var ki onlar için de değmez, harcadığınız zamana yazık.