siyaset tüccarlarının, günlük, politik tutumlarından kalıcı tahliller yapan,
her seferinde yanılan,
yanıldığını kabul etmeyip,
tekrar yanılan,
politika miyopu yazarın, taraf(lı) gazeteden ayrılmasıdır.
uzun süren başbakan yandaşlığını son zamanlarda kenara bırakıp, kürt milliyetçiliğine girişen ahmet amcamızın istifası. sempatizanlar dışında destek alamadı sanırım. iyi olmuş diyeceğim de, bu adamı 2 gün sonra basın ilan kurumunun başına getirirlerse şaşırmam.
pkk nın bilinen bir yayın organı varsa ordan devam eder ortada kalmaz, yanına da ali bayramoğlu, cengiz çandar, nuray mert, hilal kaplan gibi tipleri alır.
liboşizmin havarisinin veda hutbesinden anlaşıldığına göre, önce, büyük "emekleri" geçtiği, askeri vesayetin kaldırılmasından sonra onun yerine gerçek demokrasi geleceğini sanma ahmaklığı gösterdiğini itiraf ve şafak attığında artık firavunlara karşı mücadele etmek gerektiğini ima etmiştir. iran devrimi öncesi radikal islama destek veren tudeh ve halkın mücahitleri üyeleri de aynı şeyleri düşünmüşlerdi eminim. ama, onlar için artık çok geçti.
sonuç: ahmet altan efendi, meğerse, demokrasinin iyice bafilendiğini görerek firavunlara karşı mücadele etmek için istifa etmiş olduğunu ima ediyor gibi. ama, artık ona bavulla
"belge" ve "istihbarat" veren başka "güçler" olacak mı bakalım ?
bir operasyon gazetesi olarak taraf'ın, operasyonlar bittiğinde biletinin kesilmesi, eski misyonunu terketmesi için gerekli rötüşların yapılmasıdır. operasyonlar yapıldı, ülkede bir dönem kapandı, ikinci cumhuriyet tastamam kuruldu ve taraf için de yolun sonuna gelindi.
sembolik olarak bakıldığında akp'nin liberallere ihtiyacı kalmamıştı zaten de denebilir. "kullan-at" liberalleriydiler, kullanılıp atıldılar.
sıkılmıştır efendim.
güzel memeleri tarif eden, fahişeleri öven, bir kadınla nasıl sevişileceğini anlatan romantik-romanları yazmak dururken,
uludere, darbe planları, kürtlerin hakları-eşitlik-özgürlüklerle ve de başbakan ile uğraşmak ahmet beyi yordu diyorum ve kendisine yeni yazacağı romanlar için ilhamlar diliyorum.