ahlak bilgisi dersinden herkesin pekiyi alması

entry1 galeri0
    1.
  1. öncelikle karakter sınırına takıldığından doğrusu; "din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden herkesin yüksek not alması" olmalıydı, olmadı...

    tanım; ilkokul ve orta öğretim yıllarında okuyup bu dersi gören öğrencilerin ileride güzel ahlaklı olacaklarını gösteren durum. şimdi değerlendirmeye gelelim;

    hepimiz ilk ve orta öğretim yıllarımızda ahlak bilgisinden en iyi notları alarak geçtik mi? geçtik. buna göre ahlaki ve insani değerlerimiz her birimize harikulade bir şekilde öğretildi mi? öğretildi. biz bu öğretileri adam akıllı öğrendik mi? öğrendik... öğrenmesek nasıl geçeceğiz değil mi?..

    şimdi hal böyleyken nasıl oluyor da ahlaki konularda bütün ülke insanları olarak yozlaşabiliyoruz? doğal bir afet ile siyasi görüşleri kıyaslayıp yorum yapabiliyoruz? milli bir maçta dahi taraftar kimliğimizden sıyrılamıyoruz? milli takım oyuncusuna küfürler yağdırıyoruz hep bir ağızdan? arkasından "taraftarlık yapıldı küfür edildi" diye başka taraftarlar çıkıp bu insanları savunuyor falan... ya da nasıl oluyor da ahlakı bu kadar iyi öğrenen toplumda cinayet haberleri bu kadar fazla olabiliyor? hapishaneler bu kadar dolu olabiliyor? sonuçta herkes ahlaklı?

    bu ne yaman bir çelişkidir sözlük?

    sanırım böyle bir durumda daha fazla sebep aramaya gerek yok. ülke olarak biz ahlakı yanlış öğrendik... bize ahlak yanlış öğretildi ya da hiç öğretilmedi... kolaydı ahlak hep bize göre, ahlaklı olmak çok kolaydı... bebek işiydi... 8 yaşında o dersten geçen bizler sanırım büyüdükçe geçemedik o dersten.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük