fatma karabıyık barbarosoğlu'nun ilk baskısı 2002 yılında timaş tarafından yapılmış olan kitabı. ilki 2006'da olmak üzere iki defa bitirdim, geçenlerde kitaplığımdan tekrar alarak okumaya başladım. fark ettim ki altı çizilecek çok satırı var.
"hatıralar hayattır.
ama her hayat, hatıraya dönüşecek kimyayı bulamaz." diyor, daha ilk sayfasında. aslında sosyolog olan bir roman/hikaye yazarının, ne kadar isabetli çıkarımlar yapabileceğini gözler önüne sermesi bakımından gayet iyi bir kitap.
okumak isteyenlere küçük bir not: kitap son olarak, "biz kitaba inanıyoruz" sloganını benimsemiş olan profil kitap'tan çıktı.
"iltifat manyağı kadınlar, ses tonunu güzel ayarlayıp 'sevgilim sen gördüğüm en güzel kütüksün' desen bile göklere çıkarlar. böyledir kadın milleti, hem 'kelebek sevgilim'i iltifat olarak havada kapar, hem de kendisini larva olarak görenlere savaş açar. çünkü kadın milleti için ne söylediğinin önemi yok. ses tonunu düzenle, en özel şeyi söylüyormuş gibi yap, tamam. arkası yarınları, radyo tiyatrolarını dinlemek uğruna yemeklerini yakan, ütüyü prizde unutan kadınlar için güzel bir ses tonu hayat demek değil mi?"
"Güven dediğimiz şey bir kostümden ibarettir. Kişiden kişiye değişmesinin sebebi, bazı güvenler ısmarlamadır. Bazı güvenler el işçiliği. Bazıları ise seri imalat."