gülşen bubikoğlu, tarık akan, hulusi kentmen, adile naşit, halit akçatepe'nin oynadığı en eğlenceli yeşilçam filmlerinden,
füsun önal da seslendirmiştir bu güzel şarkıyı.
-biz buraya sizi okumaya, adam olmaya gönderiyoruz, sizin şu yaptıklarınıza bak! biriniz karı kızdan başınızı alamıyor, biriniz kumardan, biriniz siyasetten boykottan.. senin neyine ulan siyaset, memleketi kurtarmak sana mı düştü?!
-ama babacım, bizim de kafamız çalışıyor, biz de okuyoruz..
-bok okuyorsunuz!! sınıfta kalmaktan başınız dönmüş! :) her foyanızı öğrendim..
çok güzel replikler barındıran, her izlediğimde aynı keyfi aldığım film.
- siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz.
- biliyorum ama söyleyemiyorum ki.
- kuzum siz deli misiniz yoksa.
her izleyişte gülşen bubikoğlu'na, daha da çok zehra karakterine aşık olunuyor ister istemez. ayrıca, otobüse bindikleri sahnede, keşke beni de öpseydi, ne yakışıklıymış diyen kıza, aman ne salak şeysin demesi de sevimlilik abideliğini kanıtlar nitelikteydi. bir film ama, erkek de, kız da kendine çok dersler çıkarabilir bu filmden bence.
1975 yapımı çok güzel bir yeşilçam klasiği. fılmı ozetlemek gerekirse.
Ailesi tasrada olan üç kardes, Istanbulda üniversite okumaktadirlar. Daha dogrusu okuyamamaktadirlar. Çünkü, birisi çapkinlik pesinde, birisi kumar pesinde, birisi de siyaset pesinde kosmaktan okula vakit ayiramamaktadirlar. Çapkinlik pesinde kosan Ferit, birgün gerçekten bir genç kiza asik olur. Onunla birlikte olmak için elinden geleni yapar. Sonunda amacina ulasir. Ancak diger üç sevgilisi durumu fark edince, isler arapsaçina döner. Üstüne bir de babalari Istanbula gelip çocuklarinin nasil bir hayat yasadiklarini görünce tam bir kiyamet kopar. Babalari onlari zorla memlekete geri götürür. Orada agir islerde çalistirmaya baslar. Ancak, aski yüreginde giderek büyüyen Ferit, Istanbula dönüp hem çalismak, hem okumak, hem de sevdigi kizin gönlünü almak istemektedir. Kardeslerinden de destek gelince, üç kardes yeniden istanbulun yollarini tutarlar.
yönetmenliğini orhan aksoy yapmıstır. yapımcı ertem eğilmezdir. eski Türklerin yaşantısına imrendiren bir filmdir kanımca.
1975 yapımı, yönetmenliğini, orhan aksoy'un yaptığı, sıcak mı sıcak, içimizden, defalarca izlense de, yine de tadına doyulmayan filmlerden bir tanesi. füsun önal tarafından seslendirilmiş bir şarkısı olsa da, daha çok ''ah nerede'' dendi mi, akla hemen bu film gelir. daha yakışıklı olsa da, o zamanların keremcem'i ya da bilimum yakışıklı erkeklerinden birisi olarak görülen tarık akan, aynı şekilde zamanının ve de şimdilerin de en güzel kadınlarından birisi olan gülşen bubikoğlu, her daim olmasa da, genelde, babacan, ev babası rolleri başarıyla yerine getiren, hulusi kentmen, evin küçük oğlu modunda takılsa da, seyircilerin pek bir sevdiği halit akçatepe, bilindik rollerin aksine, ''evde kalmış kız kurusu'' rolünü de, mükemmel yerine getiren; kıkırdak gülüşüyle bizleri de güldüren adile naşit, genelde ''anne'' ya da, mahallenin '' çok şey bilen'' komşuanne'si olarak yine büyüleyen, duygulandıran şükriye atav, hem dayı hem de kötü adam rollerinin, yeşilçam'dan kalma erol taş ile bir numaralı adamlarından olan sert abi; hayati hamzaoğlu'da, mükemmel oynamış, izleyenleri bir kez daha izlense bile, ilk defa izliyormuş gibi, hissiyata sürüklemişlerdir. filmin senaryosunu da, komedili, sosyal içerikli bir sürü filmin senaryosunu da yazan, usta kalem sadık şendil yazmış, komedinin yanında, o dönem de dahi, fabrikada çalışan işçilerin zorluklarını dile getirmiştir...