agnostisizm

entry275 galeri3
    149.
  1. birşeyi bilemem deyince neyi halleder bir ideoloji merak edilir doğrusu. bilememciliktir.
    0 ...
  2. 148.
  3. thomas huxley tarafından çağımıza bir realist pencere dışında bakmamızı sağlamıştır.
    bilinemezcilik anlamına geliyor olması ile pragmatizmden ayrılır.
    mutlak doğru asla bilinemez.
    0 ...
  4. 147.
  5. memeyi tanrı sayan inanç. en azından bana göre öyle. yani yaşamı sevenlerin inancı. kahrolsun tanrıların ve komünistlerin sistemi. ben tekim, özgürüm ve taptığım kadın memeleri sizin tüm amaçlarınızdan daha güzel.
    1 ...
  6. 146.
  7. Richard dawkins'e göre kolaya kaçmaktır, korkaklıktır.
    1 ...
  8. 145.
  9. Önce deizm sonra agnostizm en son olarak ateizm şeklinde giden durumdur.
    0 ...
  10. 144.
  11. tanrının varlığını ya da yokluğunu kanıtlayabilecek miyiz? hayır der bu düşünce. eee o zaman ben bu konularla niye ilgileneyim der düşünce sahibi.
    türkiye de özellikle ateist olup söylemekten korkan tırsakların ardına saklandığı felsefe akımı.

    sitelere giriyoruz aptal yaratılışçılar diye başlıyor tanrı yoktura kadar gidiyor. kimse de demiyor agnostiksen sana ne lan. ateist ve agnostik dernekleri kurmuşlar daha doğrusu forum yapmışlar. iyi de agnostikler ateistlere de karşı.
    0 ...
  12. 143.
  13. 142.
  14. deizm;
    -allah var mı?
    +var.
    -din?
    +yok.

    agnostizm;
    -allah var mı?
    +bilemeyiz.
    -din?
    +bilemeyiz.

    edit: imla.
    0 ...
  15. 141.
  16. bilinemezcilik yada agnostisizm, insanın tanrı'ya ilişkin bir bilgisinin olamayacağını, dolayısıyla tanrı'nın var yada yok olduğunun kesinlikle kanıtlanamayacağını savunan öğretidir. bilinemezciliği savunan filozofların vurguladıkları şey; tanrı'nın varlığı yada yokluğu değil, bu konudaki bilgisizliğimizdir. insan ne kadar uğraşırsa uğraşsın; okumayla, araştırmayla, gözlemle, düşünmeyle tanrı'nın varlığı yada yokluğu konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamaz. bunun nedeni, tanrı'nın gözle görülememesi, duyularla algılanamaması ve insan hayatının kısalığı gibi engeller olduğunu savunurlar.
    2 ...
  17. 140.
  18. 139.
  19. Sınav da tek bir soru var bu sorunun cevabı ise: ya var, ya yok. ya tam puan alıcan ya da sınavı geçemicen agnostisizm ise soru hakkında fikrin olmadığı için cevabı olan bir soruyu boş bırakıp direkt kalmaktır. Fikirsizliktir, korkaklıktır, yapısı bencillikten doğar.
    0 ...
  20. 138.
  21. dünyanın nimetlerinden azami derecede faydalanayım, diye düşünürken öte taraftan da ya cehennem varsa diye göt korkusu çekenlerin felsefik bakış açısıdır...
    3 ...
  22. 137.
  23. Bilinmezcilik. Tanrınin varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacağından dolayı bilinemeyeceğini savunur.
    0 ...
  24. 136.
  25. 135.
  26. eylemlerini, tanrının hoşgörüsünü kazanmak amacıyla değil de kişisel sorumluluktan dolayı o şekilde gerçekleştirme gerekliliği.
    dolayısıyla bir tanrı varsa da iyi insan kategorisinde olursun, bir tanrı yoksa da.
    tanrı var olduğu için davranışlarını iyi insan olma yolunda şekillendirmek ikiyüzlülük olurdu aksi halde.
    5 ...
  27. 134.
  28. Bilinemezcilik. Tanrı vardır da diyemeyiz yoktur da çünkü bilemeyiz görüşündedirler.
    3 ...
  29. 133.
  30. agnostiklerin inanışı. yok yok inanmayışı. dinsiz bir görüş... ama inançsızlık da değil. ama dinsizlik sonuçta...
    0 ...
  31. 132.
  32. tanrı'nın varlığının ya da yokluğunun, bilimsel olarak da evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini ileri süren felsefi bir akımdır.
    0 ...
  33. 131.
  34. Bizi kim yarattı?

    1)Tanrı yarattı. Tanrıyı kim yarattı?

    2)Sadece bir yıldız tozuyuz. Yıldız tozu nasıl olustu?

    --> Welcome to agnostizm.
    0 ...
  35. 130.
  36. semavi dinler başta evrim teorisi insanlık tarihi kader kaza çıkmazı olmak üzere pek çok konuda bilimle felsefeyle matıkla zekayla ağır çelişki halinde.

    ama ilginç bir haltda var. yaşam evren aşırı düzeyde karışık kompleks ve düzenli. en basitinden bir insan vucudu bir göz bir hücre bile muhteşem ötesi bir mühendislik tasarımı gibi duruyor. bazı evrimcilerin dediği bu kadar canlılık evrendeki denge nasıl oluyorda bir irade olmadan oluşuyor anlamak neredeyse imkansız.

    yani ortada 4x4 tutarlı bir din yok ama muhteşem bir yaratılış var. eğer ortada tutarlı bir din olsaydı şimdiye dünyaya hakim olurdu. ama malesef böyle tutarlı sağlam bir din yok.

    işte tüm bu çelişkilerin ortasında elde edilen sonuç tanrı bilinemez yada bu zekayla ulaşılmaz oluyor.yada agnostisizm oluyor ey sözlük.
    1 ...
  37. 129.
  38. bütün dinler bitecek. bir tek agnostisizm kalacak. gidişatın kaçınılmaz sonu.
    2 ...
  39. 128.
  40. Dünya zevklerinden mahrum kalamamizm.
    0 ...
  41. 127.
  42. agnostik olan charles darwin in : "agnostisizm ateizm'in kibar söylenişidir" sözleriyle tanımladığı kavram. Agnostikler tanrının var veya yok olacağının belli olamayacağını, varsada tanrının yaşama müdahalesi olmadığını savunur. Aslında her ateist biraz agnostik her agnostik ise biraz ateisttir.
    1 ...
  43. 126.
  44. laiklik gibi kalıp bir tanımı vardır, odur ki; ''tanrının varlığının yada yokluğunun bilinemeyeceğidir.'' belki de agnostisizm; ateistim demeye içten içe korkanların ama tanrının varlığına da tamı tamına inanmayanların sığınabileceği mükemmel bir saha oluşturur. agnostisizm muallaktır, fırsatçılığa da vurabilir. abi yine de ne olacağı belli olmaz biz namazı, orucu ihmal etmeyelim hissi de uyandırabilir, sakin olun. iyisimi abdestsiz gezmeyelim.

    tabi ki şaka yapıyorum, tanrının varlığını veya yokluğunu düşünmek safsatadır. iki tarafta kendi misyonerliğini yürütmektedir.
    6 ...
  45. 125.
© 2025 uludağ sözlük