O taşları oraya nasıl çıkardınız mübarekler. şimdiki müteahhitlik zihniyeti de şehirdeki başka kayalıkların dibine plaza yapıyor. medeniyet geriliyor azizim.
rivayete göre kaleye çıkanlar 7 sene afyonda kalmaktaymış, şehir efsanelerine inan biri olarak hiç çıkmadığım uzaktan seyretmekle yetindiğim kale.
ayrıca bi numarası da yoktur dağın en tepesine sur çekilmiştir.
çık allah çık, çık allah çık , çıkılamayan bir kaledir. zirvesine ulaşmak için kondisyona ihtiyaç vardır. buna rağmen zirvesine yakın yerlerde piknik yapan aileleri görmek insanı dumura uğratır. ayrıca rahatça kafayı çekmek isteyen askerler için ideal bir yerdir.
eski tarihi özelliğini tamamen kaybetmiştir. belediye restorasyon adı altında yeni surlar örerek kendi kalesini yaratmıştır. içerisinde insan boyunda otların, boş içki şişelerinin dolu oldugu bir "tarihi" kalemizdir.
çıkışı bir dert inmesi bir dert olan bir yerdir. bide etrafında çavuşbaş denen bir mahallenin olması ve bu mahallede serserilerin çok olması sevgilinle gidip orayı gezmene engel olan bir durumdur. ayrıca kale içinde içki içilmesi ve de ayyaşların burayı mekan edinmeleri bu kalenin güzellüğini örtbas etmektedir.
Afyonkarahisar şehir merkezinde volkanik özellikli, yerden yüksekliği 226 metre olan doğal yükseltili bir kaya kütlesi üzerindedir. M.Ö. 1350 yıllarında Hitit imparatoru II. Murşil zamanında Arzava seferinde mustahkem mevki olarak kullanılmıs olan kale önce Hapanuva; Roma ve Bizans dönemlerinde Akroenos; Selçuklular'dan itıbaren ise Karahisar adı ile anılmıştır. Tarihi dokusu korunamamış olsada hala eski kalıntılar mevcuttur.Kaleye çıkış zamanı ortalama 30 dakikadır. *