1970 lerden bugüne afrika'nın makus talihidir kuraklık, kıtlık ve açlık ...
--spoiler--
1980'lerin ortasında Etiyopya ve Somali' de kuraklık ve iç çatışmalar nedeniyle savaştan kaçan ve yiyecek arayan 2 milyondan fazla insan yaşadıkları toprakları terk ederek göç etti. 198485 yıllarında 7 milyon kişi açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu dönemde 1 milyon kişinin öldüğü sanılıyor. 198788 yıllarında Sudan'da açlıktan ölenlerin sayısı 250 bini buldu.
--spoiler--
yalnızca dış yardımla açlık sorunuyla baş edebilmek mümkün değildir. Kıtada hüküm süren yoksulluk ve açlık, uzun dönemli toplumsal, siyasal ve ekonomik önlemlerin alınması ile ancak çözüme kavuşur.
bu insanlar için de bir bağış kampanyası başlatıp, kaldıysa güvenilir bir organizasyona devretmemiz lazım. keşke sözlük içerisinden başlatabilsek!. bu insanların bir ömür tükettiği şartlara, biz 10 dakika tahammül edemeyiz.
oradaki insanlar için şuan neler yapıldığı ya da yapılabileceği konusunda burada bilgilendirme yapılırsa - bilen ve bu konuda duyarlı olanlar- çok daha faydalı olabilir ve belki bu sayı onun bunun küçük çabalarıyla başlayıp daha sonra azalışa geçebilir.( temenni )
belki ütopik ama sözlüktede bununla ilgili bir çalışma olsa ya da kampanya ...
vicdansızlık. evet evet bugün bu konuya burada bu kadar ilgisizse insanlar başka birşey gelmiyor insanın aklına.
meğer gamze özçelik le uğur bilmem ne nin boşanması ya da hilal cebeci nin vücudunu teşhir etmesi, abazanların ağzını sulandırması kıtlıktan,kuraklıktan ölenlerden daha önemliymiş vay canına bee ! biz de gelmişiz burada ne diyoruz ayıp bize !!
bu bölgelerdeki en büyük sorun uzun süreli iç çatışmaların siyasi istikrarsızlıklara sebep olmasıdır. bu da kıt imkanlara sahip olan üretimleri çok fazla etkiliyor.
kuraklığa bağlı açlığın ön plana çıkarılmasıda tartışılmalı.