1 saat kadar önce bitti konseri. üniversite bahar şenliğinin 2. gününü de bunlara ayırdık. bu bizim çıkış parçamız deyip girdiği anda nirvana tadını çok bariz aldım zaten. bahsettiği şarkı bu. http://www.youtube.com/watch?v=e2rsJvhnuV0
gerçi ben basçıyı 5 mt uzağından kesmekten pek olaya dikkat etmedim ama solistte çok kesif bir kurt cobain ve eddie vedder havası var.
sipariş süreci ve ürün hakkında bilgileri duruma göre editleyeceğim ey sözlük.
edit:Siparişi verdikten sadece 30 saat sonra ürün elime ulaştı,ankarada şubeleri olmadığını ve ürünü istanbuldan gönderdiklerinide düşünürsek gerçekten muazzam bir süre.yok efendim adresi bulamadık nerdesiniz tarzından telefon bile etmediler.ürün fiyatları ortalama piyasa ile aynı değerde,yani ne çok ucuza satıyorlar nede pahalıya satıyorlar diyebilirim.lakin bir ayakkabı yıkama torbası hediye edebilirlerdi diye düşünüyorum.neyse velhasıl kelam ürün ve kargo sürecinde bana en ufak bir sorun yaşatmadılar teşekkür ediyorum kendilerine.
erken yaşlanmaya sebebiyet veren hormonel salgı. yaşanılan olağan dışı o durumda vücut tüm organlarını, akışını o duruma adepte etmeye çalışır. bunun sürekli vücuda yaşatılması(bağımlılık) yani anormali normal kılmak vücudu-sistemi yıpratır ve erken yaşlanmaya sebebiyet verir.
vücutta korku ve heyecan durumunda salgılanması artan hormondur. Ayrıca çok sinirlendiğimiz zamanlarda, sinirden elimizin ayağımızın boşaldığı durumlarda da salınımı artar.
Adrenalinin bağımlılık yapıcı bir özelliği vardır. Adrenaline isterik bir durumda olan vücut bir şekilde insanı, adrenalin aktivitesi arayışına sokar. Genelde doğa sporlarıyla uğraşanlarda, yarışçılarda rastlanası bir durumdur. Korku filmlerine fazlasıyla ilgili insanlarda da aynı durum söz konusudur.
Vücut stres altındayken hormonların salınımından sorumlu organımız hipotalamus, hipofiz bezine bir uyarı gönderir ve adrenalin salgılaması gerektiğini iletir.
Adrenalin’in başlıca görevi ise bu tarz stresli durumlarda kanı parmak uçları, burun, kulak gibi kılcal damarlardan çekip, kol gibi daha geniş kas gruplarına göndermektir ki bu hareket, sizin mevcut durumla savaşmanız için gelişmiştir. Stres altındayken bir anda güçlenmenizin nedeni budur.
böbreküstü salgı bezlerinin iç kısmından salgılanan önemli bir hormon. buradan salgılanan diğer önemli bir hormon da “noradrenalin”dir. adrenalin 1894; nodrenalin ise 1949’da keşfedilmiştir. her iki hormon “katekolamin” denen maddeler sınıfından olup, bunlardan adrenalin, laboratuvarlarda sentez yoluyla elde edilen ilk hormondur. bugün için laboratuvarlarda adrenaline; gerek yapı bakımından, gerekse etki bakımından benzeyen başka maddeler de sentez edilmiş ve tıbbi tedavi alanında ilaç olarak kullanılmıştır. bunlardan bazıları; metaraminol, efedrin, fenilefrin vb'dir.
bu hormonlar (adrenalin ve noradrenalin) etkisiyle kalb atım sayısı, dolayısıyla nabız sayısı, atardamar kan basıncı, solunum hızı ve derinliği, metabolizma, kaslara giden kan mikdarı, kasların kasılma gücü ve kasların yorgunluk süreleri hep artar.
yine bu hormonların etkisiyle vücudun tehlikelere karşı adaptasyonu ve başarısı yükselir.
insan ve çeşitli memeli hayvanlarda böbreküstü bezinden salgılanan bu iki hormonun oranları değişiktir. çok sinirlenme sırasında daha çok noradrenalinin salgılandığı, yapılan incelemelerden anlaşılmaktadır. kedide ve aslanda eşit oranlarda salgılandığı halde, sığır, tavşan ve kobaylarda % 85 adrenalin salgılanır. insanda bu oran % 90’dır. ancak bu karşılaştırmada düşündürücü olan bir şey var ki o da, hiç düşmanı yok veya kızmaz gibi bilinen balinada % 100 noradrenalin salgılanmasıdır.
tıpta adrenalinin tedavi amacıyla çok kullanıldığı konularda vardır: bazı sebeplere bağlı olarak durmuş olan kalbe, göğüs duvarı üzerinden uzun bir iğneyle kalp karıncığı boşluğuna doğrudan doğruya girilerek adrenalin verildiğinde kalp yeniden çalışabilir.
bronşiyal astımda özellikle nöbetler sırasında (ancak bir doktor tarafından ve onun kontrolünde) kullanılırsa bronş spazmının, bronş çeperindeki aşırı kanlanmanın ve şişliğin giderilmesine sebeb olur.
ameliyatlarda çalışılan bölgelerdeki damarların üzerine damlatılırsa, damarların büzülmesine ve kan kaybının azalmasına sebeb olur. bölgesel anestezik maddelere belli oranlarda katılarak, müdahale edilen yüzeyde, (anestezi) uyuşmanın daha uzun süre devam etmesini sağlar.