adaletle alakası yoktur. vahşi kapitalizmin ahlaki değerlerin içini boşaltma yolundaki aşağılık gayretinin ürünü olan bir tabirdir.
adına download toplamına göre hız limiti değişen tarife demeleri gerekirken adil kullanım limiti ifadesini kullanmanın başka açıklaması yoktur. altyapısını sunduğu hizmete uygun hale getirmeden yetersiz altyapıyla yüksek fiyatlı hizmet satma yolundaki telekom firmaları (özellikle GSM operatörleri) da bu yöntemi tercih eder sonra da bizim hızımız bilmem neredekinden fazla diye iddialarda bulunurlar.
adsl alanında ise ttnet'in adil madil kotası olmayan gerçek sınırsız 8 mbit paketini (8limitsi) dolaylı kotalı 8 mbit (netlimitsiz) paketin iki katı fiyata satması da bu tabirin aslında dolaylı kota uygulaması olduğunu göstermektedir. yani bir tüketici kandırmaca girişimidir. adalet söz konusuysa parayı veren neden adalete tabi olmuyor sorusunun cevabı yoktur.
Daha önce dünyada hiçbir zekanın akıl edemediği bir uygulamadir.
Şöyle ki; internette şöyle hızlandık böyle yardiriyoruz diye atıp tuttuktan sonra, o hiZla kullanılan internete kota koymak üste bir de bu kotalı interneti limiTsiz diye satmaktir.
Not: 8 mEgabite kadar olan hızda, kota 15 Den 25 gb a çıkarılmış. Hayırlı olsun.
dünya şirketlerinde 250gb gibi sınırlardır bunlar ve bir ev kullanıcısı kolay kolay bu kadar veri indirmez. adildir. bizim telekomcuğumuzda 15gb'dir. "adil" kullanım sınırıdır.
adaletin bu mu dünya dedirten ve dahi müdavemetle bed kelam (bkz: küfür) ettiren alçakça bir uygulamadır. ben onlara kota koymayın demiyorum yine koysunlar ama hobi olarak koysunlar, 100 gb fln...
bir kaç gündür internet hızımın fena şekilde düşmesi sonucu noluyo lan diye ttnet müşteri hizmetlerini aramamla öğrendiğim berbat uygulama. hayır sınırsız paket aldıysam ve ona göre fiyat belirlendiyse ödemem için, nedir yani bu 15 gb? gerçi ben de abartmışım biraz hazır sınırsız diye ama * hakkımdır yahu! allahtan ay başı geldi de düzelicek inşallah bugün yarın.
korsana karşı bir miktar sınırlandırmaktır. amaç korsan downloadları minimize etmektir.
telekom un gerekçesi böyle.
torrentciler için bir nevi engelleme. torrent in başka faydaları da var. özgür ve yeni fikirler edinmek adına..
tabi telekomun altyapısının yetersizliği de kota sınırını düşük tutturuyor.
dünyada en pahalı internet kullanan bir ülkeyiz, hız/fiyat konusunda.
telekom firmalarının altyapı yetersizliklerini giderecek yatırımlar yapmak yerine internet downloadını sınırlayarak limitsiz tarifede gizli limit koyma uygulamasıdır. tüketiciye karşı teriyesizliktir. ben 8 mb. limitsiz hat alıyorum firma limit koyuyuor. mahkeme misin sen ne adaleti diye modemi kafasına indirmek gerekiyor ya neyse!!!
yurtdışında olmanın verdiği avantajla takılmayacağım kısıtlamadır, 15 mbit bağlantı hızıyla günde 60 gb indiriyorum ve birgün bile yavaşlama söz konusu olmadı, ne yazık ki sevgili ülkemde önce kullanıcı bulup sonra altyapı yapıyorlar, bu da en büyük kanıtı olsa gerek...*
bir de bunun 10000 dakika yani sınırsız süre konuşma veren avea versiyonu vardır. birkaç kişiye üstüste telefon aç; hemen mesaj atar kendileri; bir soluklan yeğenim modunda. sanane lan yauşak. vermedin mi 10000 dakika. kullanırım işte istediğim gibi. en az 5000'i sana kalıyor zaten, sinir oluyorum!
tüm tarifelerde uygulanıyorsa ve eğer bu ayki kişisel faturama yansırsa anında davasını açacağım sınırdır. (bkz: sınırlı sınırsızlık)
ses çıakrtma yavrum ses çıkartma evladım, daha çok yersin sen böyle malafatı müsnasip yerlerinden.
''bak işte biz 49 liraya 8 mbit hız seçeneği koyuyoruz ama alayınız bu hızla torrentin ebesine atlarsa altyapımız çöker. onun için yok öyle, bizden böyle.'' nin yazılı hale getirilmesi durumu.
efendim simdi söyle.
8 mbit dedikleri hız ki sen daha 4 mbit hızı doğru düzgün hizmet veremezken tutup böyle bir kampyanya ile hız adı altında aboneleri çıkmaza yönledirirsen olacakları sıralayalım.
-öncelik 8 mbit hız için adsl2 destekli bir adsl modem sahibi olmak gerek.
-bundan daha önemli hat kalitesi ki ben ttnet'te çalıştıgım sürece çok rahat söylebilirim ki abonelerin %80 bu hızı desteklicek bir kalitede değere sahip değil.
Durum böyle olursa sürekli kopmalar, bağlantı takilması gibi bir çok sorun ile başbaşa bırakıcaktır kullanıcıları.
-en önemlisi de zaten mevcut olan hizlarda bile her gün arıza çıkaran yurt dışı bağlantısı bu extra yük ile tamamen çökmesi yada durma noktasına gelmesi internet sistemini türkiye'de alt üst etme durumuna getirmesi muhtemel .