kimin ne kadar iyi müslüman olacağını, kimin ne kadar kulluk ettiğini allah'tan başkası bilemez ve sorgulayamaz. Ama amentu'yu biliyorum diye gezinen sözde müslümanlar bunu sorgulayabileceklerini sanıyorlar. Yeğenimin adı " Ada " ve 8 aylık. Emin olun, yok şu duayı biliyorum, yok bu ayeti biliyorum diyen kişilerden bile daha müslüman, çünkü kimsenin kulluğuna, imanına ve allah sevgisine dil uzatmıyor.
Ebu Davud Edeb 69'da belirtildiği gibi çocuklarımıza güzel isim koymanın ne kadar önemli birşey olduğu vurgulanmaktadır. " Ada " ismi de gayet güzel ve anlamlı.
(bkz: para ile imanın kimde olduğu belli olmaz) insanlar ile allah arasına girip yorum yaptıktan sonra ben müslümanım diyen zihniyetten çok daha iyi bir müslüman olduğu kesin.
islami geleneğe göre isimlere savaş, hıncal, öcal gibi kötü anlamlara gelenler haricinde iyi anlamlı herşey konulabilir. kuran'da geçmesi tercih sebebidir ama asla bir gereklilik değildir. haliyle türklerinde ada, barış, ege, tarkan, cengiz, alpaslan gibi geleneksek ya da güzel anlamlı isimleri koyması gayet doğru ve yerinde bir uygulamadır. benim bir dilim, tarihim, geçmişim var, ne demeye arap* kültürünü yansıtan isimler seçeyim.
edit: her dönem bir isim furyası olmuştur, osmanlı'da da dönem dönem bazı isimler çok ön plana çıkmıştır. en güzel örneği: aşk-ı memnu dizisindeki isimler osmanlı son döneminde popüler olan isimlerdi. 21. yy türkiye'sinde de ada, ege, arda, alya, bilmem ne naz v.s modadır. bunlar doğaldır. korkulması gereken yaseminlerin hepsinin jasmin olmasıdır.
barış, tarkan, cengiz, alparslan, bükentay, toktamış gibi isimler dahi bir kültürü, bir inanışı yansıtıyorken şu anda en yaşlısı 3.5 yaşında olan adaşlara sahip olmaktan başka bir anlam ifade etmeyen bir isme sahip olmak demektir.