baş rollerini ayhan işık ve türkan şoray'ın oynadığı 1962 yapımlı film. içerisinde şöyle bir cümle geçiyor ki, sanırım her şeyin özeti bu kısa cümle olabilir;
--spoiler--
Bir evin ruhu olmalı, böyle beton mezarlara lanet olsun!
--spoiler--
bu sahneyi izlemek isteyenler için; http://alkislarlayasiyoru...-isik-nefreti-icerir-1962
eski zamanların ağır dram dizisi. ortaokula mı gidiyordum neydim, arada tv'de denk gelirdim. "şu nermin ne tatlı hatundur" der geçerdim.
halbuki tatlılığından çok karizmatik hatundu.
ilginç tarafı o dizideki arabeskin tadı cidden güzeldi, farklıydı.
konu itibariyle yabancı film seyircisinin de ilgisini çekip şan sinemasında yapılan galada kürk mantolu kadınların da izlediği bir film. köy filmlerinden büyük kentlere geçiş yapan metin erksan ın dönemi içinde hasılat rekorları kıran kara sevda filmi denemesi. 55 iş gününde tamamlanan ve ali uğur un görüntüleriyle şiirsel bir atmosfer taşıyan film, bir tutkunun yanı sıra sınıfsal çelişkileri de beraberinde getiriyor. ve günümüze kadar yapılan aşk filmleri içinde en iyilerinden. ayhan ışık, piyango milyarderi olan fakir bir tersane kaynakçısını, türkan şoray, kuaförde çalışan kızı, ekrem bora şımarık ve züppe bir zengin çocuğunu, nebahat çehre de kız- kardeşini oynuyor. şımarık genç, kaynakçının evlenmek üzere olduğu manikürcü kızı iğfal eder. kaynakçı zengin olduktan sonra sevgilisini ayartan beyzadenin kız kardeşini iğfal edip intikamını alır. ama gerçekte yalnızca ilk göz ağrısı nı sevecektir...
(agah özgüçün 100 filmde türk sineması kitabından)
1962 yapımı türk filmi. oyuncu kadrosunu ise türkan şoray, ayhan ışık , ekrem bora, nebahat çehre, hüseyin baradan, handan adalı, asım nipton yer almaktadır. ekrem bora filmde, ender karakterini canlandırmıştır.
Baş rollerini Ayhan Işık ve Türkan Şoray'ın oynadığı mükemmel bir dram.Ayrıca bu filmden etkilenilerek Osman sınav 2005 yılında filmin, dizisini yapmıştır.
Nermin'in tükürüklerini çekerek mehmet'e memet deyişini ve beton'un gülüşünü okula yapmamla birlikte süksemin ve fetişimin tavan yaptığı zamanlardı. Üniversite'de de yapmaktayım ortamda fena çekici bir özellik katan bir kozdur. Ayrıca severek izlediğim pazartesi gecelerimin vazgeçilmez dizisidir.
baya uzun zaman olmuş yakaladığım hatayı söylemeyli. (bkz: #7765071) neyse artık söylemenin vakti geldi.
Şimdi mehmet kosovalı canından çok sevdiği nermini başkasına kaptırıyor ve içip içip sevdiğini kaptırdığı adamın evine baskına gidiyor. korumaları felan dövüyor. ev sakinleri polise haber veriyorlar polis geliyor mehmet kosovalı'yı karakola götürüyor. gittiği karakolun komiseri aşağıda ki resimde verdiğim kişi.
ilerleyen bölümler de (yaklaşık 12 bölüm sonra, yani 12 hafta sonra ki bu az bir süre değil. osman sınav bura da aman canım nasıl olsa seyirci çakmaz hissine mi kapıldı anlamadım.) neyse konuya dönecek olursak yaklaşık 12 bölüm sonra, mehmet kosovalı'nın üzerine bir suç atılıyor yani (iftira atılıyor). polisler yine mehmet kosovali'yi yakalayıp merkeze götürüyorlar oradan nezarete felan atıyorlar. mahkemeye çıkacak yeterli delil bulunamaz ise mehmet kosovali içeri girecek. mehmet kosovali'nin arkadaşları hemen bir avukat arayışına giriyorlar ve buluyorlar.
fakat o da ne ? avukat olan adam 8.bölüm de komiser rolünü oynayan abi bu sefer avukat rolüne bürünmüş. onun da resimini veriyorum.
gün itibariyle "acı hayat mı kaldı yeğenim, kop gel ezel'e. kopup gelmen yeterli midir intikam için? yaşarken ölmen gerek anlaman için gerçekleri... " şeklinde saçma cümleleri akla getiren başlık.
yayınladığı dönemde en çok ağlamama neden olan dizidir.
zannımca en acıklı sahnesi de mehmet'in sarhoş bir halde nermin'in evinin önünde kar yağarken ağladığı sahnedir.