Birileri kariyer yapıp bir yerlere geleyim derken insanlığını kaybeder, ukalalaşır, Allah' ın selamını bile vermeye tenezzül etmez.
Veliye çay ikram etmeyen öğretmenler gibi,
bir iş yaptığında teşekkür etmeyi bilmeyen, yapamadığında burnundan fitil fitil getiren okul müdürleri gibi,
okula teftişe geldiklerinde merhaba diyemeyecek kadar aciz olan bazı müfettişler gibi, senin yanında aslan, valinin kaymakamın yanında kedi kesilen milli eğitim müdürleri gibi...
bazıları için bazılarına bazı zamanlar kölelik yapmamızdır, (bkz: acından kim ölmüş lan) deyip bu kölelikten kurtulmak mümkün tabi, ben denedim işe yaradı.
ilişkinin ilk günlerinde, erkeklerin notu "100" dür kadınların gözünde; erkekler hata yaptıkça notu 100 den düşer. kadınların notu "0" dır erkelerin gözünde; güven kazanıldıkça ve kendinden ödün verildikçe bu not yükselir. acı ve gerçek.
efsanedir. venezualla amerika arasında calıştığım 6 ay boyunca fırtınalı mexica körfezi gecelerinde dinlediğim tek şarkı. saclarım ağardı bu şarkı sayesinde.
Bence gerçeklere acı denmemelidir.Eğer gerçekler acı olarak nitelendirilirse gerçek hep acı kalır oysa acı gerçeğin içinde saklanırsa dışarı çıkamaz ve etkisini gösteremez.Bu durumda gerçekler acı olmaktan çıkar ve gerçek kalıbına bürünürler.Gerçekler acı olabilir ama bazıları acıdır hepsi değil.Bu nedenle gerçekler acı olarak nitelendirilmemelidir.
(bkz: Gerçekler tatlıdır.)
--spoiler--
klasik bir önermeye konu olmuş söz kalıbıdır.
"biber acıdır, gerçekler de acıdır, o zaman biberler gerçektir."
--spoiler--
o halde tartısmaya lüzum bırakmaksızın sütlü nuriye yalandır.