Hiç kitap okumadıysan dili ağır olmayan, sıkıcı olmayan kısa birşeyler ile başlayabilirsin. Direkt kitap ismi değil de yazar önereceğim ve bu da stefan zweig olacak. Herhangi bir kitabını alıp okuyabilirsin. Kitapları kısadır ve sıkmaz. Çok da güzeldir.
Bonus: Sofie'nin Dünyası. Uzundur fakat çok basit anlatımlı bir kitaptır. Okurken birşeyleri de sorgulamış olayım diyenler için ideal bir kitap bence.
insan ne ile yaşar- Tolstoy.
Yeraltından notlar- Dostoyevski.
Modern klasikler dizisi.
ince Memed
Kinyas ve Kayra
Kuyucaklı Yusuf
Bir Bilim Adamının Romanı
Tutunamayanlar
Serenad
Kardeşimin Hikayesi
Yüzyıllık Yalnızlık
Köpek Kalbi
1) olasılıksız - adam fawer
2)bedeli ödenen günahlar - david baldacci
3)22/11/63- stephen king
4) kar kurdu - glenn meade
5) kabilin işareti - ton knox.
iki hayat arasında
bir günde bitirdim oldukça iyi kurgulanmış bi kitaptı. karakter bir günü iki defa farklı hayatta farklı aileyle yaşıyordu. yani iki hayatı vardı.
Dan Brown oku derim. Son kitabı nereden geldik nereye gidiyoruzu baz almıştı ve yeni kitabını sabırsızlıkla bekliyorum. Grange ise diğer asabi yanımı okşuyor biraz kan biraz şiddet var tabi ama mükemmeller.
Kitap tavsiye edilmez bence. Sana iyi olan başkasına kötü gelebilir. Ancak araştırarak, yorumları okuyarak belli bir fikir edilebilir. Bunları yapmaya üşeniyorsan -benim gibi- kitapçıya gidip sana güzel gelen kitabı al ve oku. Hadi pahalı diyorsanda ikinci el kitap satan yerler var hoşuna gideni al okumaya başla. Benim şahşi fikrimdir.
"en iyi zamanlardı, en berbat zamanlardı, bilgelik çağıydı, aptallık çağıydı, inanç devriydi, kuşku devriydi, aydınlanma dönemiydi, karanlık dönemiydi, umudun baharıydı, umutsuzluğun kışıydı, önümüzde her şey vardı, önümüzde hiç bir şey yoktu, doğrudan cennete gidecektik, doğrudan cehenneme gidecektik,
- sözün kısası, o zamanlar da tam bu zamanlar gibiydi: En bağırtkan yetkililer, her şey iyisiyle kötüsüyle ancak "en"ler mertebesinde anlaşılacak diye tutturmuştu."