hakkında yazılan kitaba bakılırsa, imralı'da yattığı 10 yıllık süreçte 1000 (bin) civarında kitap okumuş bu arkadaş.
işte okuduğu ve çok etkilendiği iddia edilen kitaplardan biri:
- the ecology of freedom (özgürlüğün ekolojisi)
yayınevi : ayrıntı yayınları
yazar : murray bookchin
basım yeri : istanbul
basım tarihi : 1994
sayfa sayısı : 523 syf
kitabın arka kapak tanıtım yazısı:
yazar, konformist/teknotratik çevreciliğe, kafaları mistisizmle bulanmış yeni çağ ekofeministlerine ve onu eleştirmek isterken ekonomist manyığını devralan marksizme karşı cepheden ve çok güçlü bir saldırıya girişiyor. bookchin e göre gezenemizdeki yoğun ekolojik tahribatın ardında, insanın insan üzerindeki tahakkümün insanın doğa üzerinde de hakimiyet kurma isteğine yol açtığı tahakküm mirası ve bu isteği tam anlamıyla gerçekliğe dönüştüren rekabetçi kapitalizm vardır. kapitalizmde her türlü kültürel, etik ve psikolojik mesele maddi bir ihtiyaçlar sistemi içinde massedilir.akıl rasyonalizme, etik tekniğe, bilim de niçin sorusunu nasıl sorusuna kurban eden bilimci bir kilise ye dönüşmüştür.
"zekası anca ona yeter" diyen arkadaş, sen o kitabı bi oku kardeşim. Öcalan'ın beyninin aldığı ne malum, "marksizm,leninizm,sosyalizm" der, güzelim ideolojileri bok eder. mesele budur.
Peki bu arkadaş, Atatürk hakkında da kitap okur muymuş?
Evet...
Hatta bu konudaki okumaları bir kitap bile olmuş: Öcalan'ın Mustafa Kemal Okumaları
-----------
Kitabın arka kapağında şöyle tanıtım yapılıyor:
Bu kitap, Öcalanın Mustafa Kemale ilişkin değerlendirmeleridir. Ancak bu değerlendirmelerin içinde, onun kişiliğine ve özelliklerine dair birçok anekdotu bulabileceksiniz. Kitabın hazırlanmasında en önemli gayem, yüceltilen ve ulusal önder pozisyonunda görülen bir kişiliğin, bir başka önder ve ulusal kahramanın şahsında göstermiş olduğu çelişkili ve düşkün kişilik profilidir. Bir başka ifadeyle, yakalanma öncesindeki katı ve ödünsüz bir muhalifin, yakalanma sonrasında nasıl evirildiğini ve adeta iğdiş edilmiş pozisyona girdiğine ayna tutmaktır. Bu çalışmaya Öcalanın Mustafa Kemal Okumaları adını vermemiz kimi çevreleri rahatsız edebilir ancak yine de sabır ve dikkatle okumalarını temenni ediyoruz. Yakalanmadan önceki ve sonraki Öcalanlar arasındaki derin çelişkiyi, düşünsel ve ideolojik parçalanmışlığı, yaşadığı evrimsel travmayı ve kendi içindeki kavganın yatışmaz bir sürece girdiğini görmek isteyen mutlaka bu tenakuzlar kitabını okumalıdır.
yapacak başka işi olmadığından tahminimce bin e yakın kitap okumalı ve 10 civarında kitap üretmeliydi.
misal onun yerinde doğu perinçek olmuş olsa, 13 senede 30 üzerinde kitap çıkartırdı.
zekası ancak ona yeter diyen arkadaş.
tamam adamı itin götüne sokacağız ama biliyoruz ki adam içerden de olsa 13 yıldır terörüstleri yönetmeyi becerebiliyor.
bu onun zekasının ne yazık ki sandığımızdan daha büyük olduğunun resmidir.