verilirse sorundur. ama sırf aday gösterildi diye galeyana gelmeye gerek yoktur; nobel barış ödülü'ne aday gösterme hakkına sahip pekçok kişi vardır:
(#14941960)
bunlardan gaza gelip aday gösteren çıkabilir, o durumu abartmamak lazımdır, aday gösterenin kendisi uygun dille eleştirilir; ama ola ki ödül verilirse o zaman nobel barış ödülü'nün kendisi haliyle ciddi anlamda eleştiriye ve sorgulanmaya maruz kalır.
barış ödülünü alanların genelde batının istediği anlamda "barışa" yatkın oldukları ve apo - abd - rte işbirliği düşünüldüğünde olması durumunda pek de şaşırılmayacak (şaşırmayacağım) durum.
tabi her şey aşama aşama.
önce hapisten çıkarılacak
sonra siyaet yapmasına izin verilecek (bu olmazsa gölge başkan olacak)
sonra özerk yönetimin başında olacak (resmen ya da gölge başkan olarak)
öcalan ın da kendi söylemlerinde "nelson mandela" yı örnek göstermesi hedeflediği yeri işaret ediyor.
bunun için kamuoyu oluşturma çabaları artarak devam ediyor.
nahoş bir aday göstermedir. lakin ödül alma ihtimali pek olamayacaktır haliyle; bu ödülü almak için barış için öyle ya da böyle biraz çaba göstermiş olmak lazımdır. ancak aday gösterme hakkı olan kişilerden (#14941960) coşanlar çıkabildiği ve son yıllarda yılda yaklaşık 200 kişi aday gösterildiğinden bu tarz uçuk aday göstermeler de olabilmektedir anlaşılan.
güney afrika'da barışın sağlanmasında etkin rol oynayan dönemin başpiskoposu desmond tutu diye bir zat tarafından abdullah öcalan'ı nobel barış ödülü'ne aday olarak göstermiş.
sanırım abdullah öcalan'ı türkiye'nin nelson mandela'sı olarak görüyor bu piskopos bozuntusu ama kimse ona anlatmamış sanırım öldürülen yüzlerce bebeği, silahsız savunmasız insanları, katledilen on binlerce insanı. bu piskoposcuğa allah akıl fikir versin diyelim.