Agu üniversitenin kısaltılmışı zaten herzaman vakıf üni'de okuyanlar daha bir şanslıdır malum cumhurbaşkanı üniversitesinde okumak da öyle olucaktır (bkz: Görsel Reklamları Çok hoş)
türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi etiketiyle ortaya çıkarak, daha ilk baştan antipatimi kazanan üniversitedir. Türkiye' nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi Abant lzzet Baysal Üniversitesidir.
Kadroya alip maasa baglasalar yetmedi okul donemi boyunca ucretsiz konaklama, sinirsiz acik bufe imkani dahi sunsalar gidebilitesi olmayan universite. herşeyden gectim kayseri de ogrenci olmaktansa yurdumun ucra bir memleketinde amele olmayi tercih ederim.
aslinda bu universitenin kontenjanlari kayserililere ozel olsa, il disindan alim olmasa, kayserili ergen kardeslerim il disina cikmayip kendi iclerinde kisir dongu halinde tureseler ya pek sahane olur. iste o zaman biz de onlarda ebediyyete kadar husu icinde yasariz.
sanılanın aksine, türkiye'nin ilk değil, ikinci vakıf destekli devlet üniversitesidir. türkiye' nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi ise abant izzet baysal üniversitesi'dir.
Türkiye'deki devlet üniversitesi imajını değiştirecek gibi. Bu kadar yüksek meblağlarda burs vermesi üstelik ücretsiz konaklama ipad kariyer desteği vs. ağzımı açık bırakmıştır.
Türkiyenin en büyük para dolu vakfına sahip devlet üniversitesi olarak bu sene 115 öğrenci alacaktır. Parayı devlet kasası değil vakıf verecektir.
Her girene ipad, ilk 20binde ise minimum 700 TL , max 2300 tl burs aylık. Hazırlık eğitimi 3 ay ABD'de.
3.50 ile bitiren öğrenci 5 yıl burslu ABD'de yüksek lisans şansı. Yine mezun olunca aldıkları burstan kısılan 300er tl ile toplu olarak 12bin TL banka çeki verilecek olan "oha" devlet üniversitesi şuan
bu sene eğitime açılacak olan üniversitedir. kendilerini 3. dünya üniversitesi olarak tanımlamaktadırlar. hazırlıkta öğrencilerine abd de dil eğitimi vereceklerini söylüyorlar. (bkz: para bok)
reklam kokan yazılarla gazetelerde boy göstermeye başlayan özel üniversite.
aşağıda anlatılanları okuduktan sonra burasının sade bir özel üniversite oldugunu kim söyleyebilir?
hele ki okuyanları? sadece osym puanıyla secildiğini kim düşünebilir?
--spoiler--
Kayserinin dördüncü üniversitesi olarak kuruldu. 2010 yılında inşaatı start aldı, bu yıl 155 öğrenciyle eğitime başlayacak. Kayserili olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün adını taşıyacak üniversite birçok ilke imza atacak. Öğretim üyelerinin dörtte biri yurtdışından gelecek. Maaşlar bir profesör için 6 bin ile 20 bin TL arasında değişecek. Devlet üniversitelerinde bu rakam 4500 TL. Doçentler 5-13 bin, yardımcı doçentlerse 4-9 bin TL arasında maaş alacak.
Üniversitenin Rektörü Prof.Dr.ihsan Sabuncuoğlu, Hepimiz devlet memuruyuz ama özel sektör mantığıyla çalışıyoruz diyor.
Rekabetçi maaş politikası avantajlardan sadece biri. Yanı sıra lojman, özel sağlık sigortası, yurtdışı konferanslara ve yayınlara destek gibi cazip imkânlarla üniversite, iyi öğretim üyelerini Kayseriye çekmeyi planlıyor.
ÖĞRENCiYE AYDA 2 BiN TL MAAŞ
Abdullah Gül Üniversitesinde eğitim görecek öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyecek. Ödememek bir yana, kişisel gelişimlerini sağlamak, hobilerini hayata geçirmek isteyenler üstüne üniversiteden ayda 400 ila 2 bin TL arasında maaş alacaklar.
CUMHURBAŞKANI DERSE GiRSE!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte geçen hafta Kayserideydik. Gül, kendi adını taşıyan üniversiteyle birlikte şehirdeki diğer üç üniversitenin temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi.
Her öğrenciye bir banka hesabı açılacak. Ayda 300 TL yatırılacak. Öğrenciler, hazırlığı bitirip, lisansı tamamladıklarında yani beş yıl sonra diploma sevinci yaşarken hesaplarında da onlar için birikmiş 10 bin dolarları olacak. Bunun için herhangi bir geri ödeme yapmayacaklar.
Rektör ihsan Sabuncuoğlu, Keşke Cumhurbaşkanı da derse girse. Henüz teklif etmedim ama edeceğim. Vizyoner, dengeli biri. Kaliteye çok önem veriyor. Oldukça mesafeli duruyor üniversitemize. Kayserideki dört üniversiteye de aynı şekilde yaklaşıyor. Ayrıcalık yaratmak istemiyor. Emekli olursa bence yararlanılması gereken önemli kişilerden biri. Kendisine teklif götüreceğim diyor.
ingilizce eğitim verecek üniversitenin tüm kampüslerinin 2014e kadar tamamlanması planlanıyor.
Bez fabrikasından üniversiteye
Burası 1935te Sovyet tasarımı olarak yapılan Sümer bez fabrikasıydı. Şimdi üniversitenin ana kampüsü olacak. 1990lı yıllara kadar çalışan ve sonrasında atıl halde kalan 340 dönüm arazideki fabrika, orijinaline sadık kalınarak yeniden restore edildi. Mimarı Emre Arolat. içindeki ambar da eğitim alanı olarak tasarlandı. ilk öğrenciler burada okuyacak. Kampüsün içinde sanayi müzesi, Cumhurbaşkanlığı müzesi, Cumhurbaşkanlığı özel koleksiyonu ve kütüphanesi, sergi alanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık 150 milyon TLye mal olması bekleniyor. Kampüsün hemen yanında bulunan işçi evleri de öğrencilere barınma imkânı sunacak.
Mimar Sinan Kampüsü
Hazırlık sınıfını bitiren öğrenciler, şehre 12 kilometre uzaklıktaki Mimar Sinan Kampüsüne geçecek. Spor salonları, restoranlar, kütüphane dikkat çekiyor. 250 milyon TLye mal olması beklenen bu kampüste şimdiden kariyer merkezi ve mezunlar ofisi hazırlıkları yapılıyor. Üçüncü nesil üniversite olarak yola çıkan Abdullah Gül Üniversitesinde üniversite sanayi işbirliği hâkim olacak.
--spoiler--