Türkiye’de fotoğrafçılığın gelişmesini sağlayan üç Ermeni kardeş; Viçen (1820-1902), Kevork (1839-1918) ve Hovsep (1830-1908). Abdülaziz onları resmi fotoğrafçı olarak ilan etmiştir.
cumhuriyet öncesi türk fotoğrafının kült isimleri. özellikle müslümanlığı tercih etmelerinden sonra, azınlıklara tanınan iş imkanlarının kısıtlanması ile beraber stüdyo fotoğrafçılığının en önemli isimleri haline gelmişlerdir. abdülhamit, müslümanlığa geçişten sonra kendilerini saray fotoğrefçısı ünvanı ile taçlandırmış, ayrı bir yere koymuştur. özellikle istanbul'un o dönemden kalma görsel belgelerinin bir çoğu abdullah biraderlere aittir. islam dünyasında fotoğrafın yaygınlaşması adına o dönem osmanlı toprakları dahilinde bulunan kahire'de dahi fotoğraf stüdyosu açmışlardır. istanbul panoramaları unutulmazdır.
müslüman olduktan sonra "abdullah biraderler" olarak tanınan Kevork, Hovsep ve Viken adında üç Ermeni kardeş, osmanlı'da fotoğraf sanatının gelişmesinde öncülük ederek, Abdülaziz ve 2 nci Abdülhamit tarafından "ressam-ı hazreti şehriyari" (padişah hazretlerinin ressamı) unvanıyla ödüllendirilmişlerdir.
ermeni asıllı sonradan müslüman olma, 1800'lü yılların sonuna doğru yaşamış iki istanbul fotoğrafçısı. müslüman olmadan önce kevork ve vichen kardeşler olarak anılırlardı.