bu vize için kapılara yalnızca yurtdaşlar dayanıyo olsa ne ala en gitmem diyen iktidar vizesi için ingiltere üstünden gider oraya abd vizesi olmaksızın iktidar seçeneği cumhuriyet güç birliğinin bağımsız adaylarındadır.
5 gün sonra almak için konsolosluğun kapısına dayanacağım vize. Günlerdir uykularımı kaçıran, rüyalarımda konsolos görevlilerini görmeme sebep olan kabusların kaynağıdır. Bu da ne hale düştüğümün göstergesidir herhalde. Altı üstü vize diye düşünüyor insan önce, sonra alamazsam korkularıyla savaşmaya başlıyor. 5 gün sonra bunun cevabını alacak olmanın huzursuzluğuyla beklemekteyim.
turk vatandaşlarının %90 yakının baş vuruları kabul edilmiş olup 101 dolar karşılığında 1 yıllık B1 tipi vize veriyolar bana soru falan sormadılar zira vize bitiminde bir sonraki başvuruda 10 yıllık aldım o kadarda zor değil 10 parmağın izini almadan kimseyi salmıyolar randövü sistemiyle çalışıyor konsolosluk evrekların doğru doldurulması ve istedıkleri tıpte resime dikkat.
sadece beş soru beş cevaptan oluşan hoş sohbet sonucu memurun;
-iyi yolculuklaaaa
şeklindeki uğurlamasıyla sahip olunan vize.
sanıyorum işin sırrı rahat olmak ve göz temasını kaçırmamak. *
etraftan duyulan, forumlardan okunan çeşitli olumsuz yorumlardan sonra vize görüşmesine 2 hafta kala insanı depresyona sürükleyen, uykularını kaçıran vize türü.
(bkz: F1 vizesi).
hostelde kalacak olmama, çalışmıyor olmama ve buna rağmen aileme ait hiçbir mal varlığı-maaş bordrosu gibi bir dökümü ibraz etmemiş olmama, uçak biletimi henüz almamış olmama, yeni mezun olmuş olmama rağmen 3 günde aldığım vizedir.
yani elimde sadece yeşil pasaport, üniversite çıkış kağıdı, önceden alınmış 6 aylık abd vizesi, arabamın kaskosu ve bankada biraz para ile aldığım vize.
mülakat sırasında tam olan evraklarımdan bir tanesinin bile istenmediği hatta "neden gidiyorsun" "nerede kalacaksın" gibi standart sorulara maruz kalmadan tazesinden aldığım şey.
sanıldığının aksine evraklarınızın tamam olması durumunda alınması çok da zor olmayan vizedir. üç kişi gidip üçümüz de güle oynaya almış bulunmaktayız.
cok fazla efsaneye meze olmustur. ozellikle pasaportlarinda arap vizesi olanlarin alamiyacagi konusunda, bendenizin 4 tane arap ulkelerine ait vizesi olmasina ragmen hic zorluk yasamadan aldigi vizedir.
fakat soyle yadsinamaz bir gercek varki eger ankara'daki bas konsolosluga giderseniz orda vize almaya calisan arap insanlari gorursunuz 2 dirhem bir cekirdek en guzel kiyafetleriyle gelmislerdir fakat araplara hizmet veren penceredeki personel onlari bir guzel haslar. o kalabaligin icinde bagrir da bagrir. arapcam olmamasina ragmen adamin cokta iyi seyler soylemedigini herkes anlar ama kimse ses cikaramaz, nede olsa orasi amerikan topragidir.
tüm dünya ülkeleri vizelerine kıyasla alınması en zor vizedir. özellikle 9/11 ikiz kule saldırıları sonucu vize alma prosedürü bir kaç kat daha zorlaştırılmıştır. şayet oturma vizesi almayacaksanız, vize başvurunuzun olumlu geçmesinin en önemli şartı konsolosluk yetkilisini orada kalmayacağınıza ikna etmektir. buna örnek teşkil etmesi bakımından, konsoloslukta geçtiği rivayet edilen şöyle bir diyolog anlatılır :
olay genç bir kız ile yetkili arasında geçmektedir.
- peki, vizenizi aldınız. amerikaya gittiniz ve orada biriyle tanıştınız. böyle bir durumda evlenip orada kalır mıydınız?