abd de akciğer filmi çektirmek

    5.
  1. amerigada kişi başına düşen yıllık geliriri de eklerseniz bi daha değerlendirebiliriz toktor bey söylediklerinizi. veya

    amerigada benzin kaç para?
    amerigada araba fiyatları?
    amerigada alkol fiyatları?
    amerigada köprü otoyol ücretleri?

    bunlarıda bekliyoruz.

    saygılar
    12 ...
  2. 7.
  3. Yerine göre değişir. Mesela vergi almayan delaware eyaletinde bedava çekilir ama new yok ta 179 dolardır. California da 200 dolardır.
    5 ...
  4. 1.
  5. 400 dolardır. Evet şu bildiğin en basit tanı aracı film bu. Ayrıca bir ayak alçısı 1200 dolar ambulans çağırmak 100 dolardır.abd de özrl sağlık sigortası sistemi vardır. Özrl sağlık sigortaları da çok pahalıdır. Kronik hastalığı olanlara çok daha pahalıdır. Abd de ekonomik durumu iyi olmayan bir çok insan hastaneye gitmekten bu yüzden korkar kendi geçsin diye bekler.

    Edit: abddeki sağlık sisteminden bahseden bir entryden tayyipi övüyora gelmişim. Ne kadar orusbu çocuğusunuz mk. Bilgi vermek bile suç cahilliğinizde boğulun piç kuruları.
    Bu arada mhpliyim.

    edit2: yazdıklarıma inanmayıp gelip sallayanlar şu belgesel filmi bir izlesin. abd sağlık sistemini gözler önüne seren bir yapım. ben burdan yazmadım cahiller için veriyorum http://unutulmazfilmler.co/sicko-hasta.html .

    oscarlı yönetmen gidip abd sağlık sistemine baştan sona gömen belgesel film çekiyor ben burda onla ilgi bir şey yazınca göt kılı oluyorum cibiliyetinizi sikim sizin orusbu çocukları.
    23 ...
  6. 13.
  7. başrollerde julia roberts ve hugh grant oynamıyorsa neden abd'de çektiriyorsun kardeştir.
    3 ...
  8. 16.
  9. Lan adam abd de sağlık pahalı demiş herif benzin ucuz diyor.

    Grip olduğunda benzin mi içecek adam manyak mısınız deli mi sikti sizi.
    2 ...
  10. 8.
  11. Amerika'da sağlık feciymiş, hepsi veremliymiş.
    Hastalana biri doktora gitmek yerine direkt ölümü bekliyormuş.
    Kaka orası
    Pis pis
    Türkiye süper
    2 ...
  12. 6.
  13. amerika da sağlık sistemi çok kötü.
    insanlar tedavi olmak için meksika'ya gidermiş diye duydum.
    1 ...
  14. 3.
  15. 14.
  16. editte paylaştığım belgesel filmi izlemeye erinen tembeller için ekşide filmi anlatan bir entryi de bırakıyorum buraya.

    oscar ödüllü michael moore'un son derece etkileyici belgeseli. amerikan sağlık politikasını sertçe eleştiren, kendi tarzında kameraya yansıtmaya çalışan hakiki bir proje. girişinden itibaren sarsıcı bilgiler, kanıtlar görüyoruz. abd'li herhangi bir vatandaşın sağlık sigortası alabilmesi için en az 250 tane belirli hastalığı olmaması ya da geçmişinde yazmıyor olması gerekiyor. iki tane parmak ameliyatı için 60 bin dolar isteyebiliyorlar. hele ki paranız yoksa ve bunun üzerinden bir garantiniz sağlanamıyorsa hiç acımadan sizi kapının önüne koyuyorlar. amerikan rüyası diye lanse edilen şeyin, aslında bir 'kabustan' ibaret olduğunu, izlediğinizde anlıyorsunuz. özellikle sigorta şirketlerinin kâr sağlamak amacıyla yürüttükleri ret politikası şahsen benim kanımı doldurdu. sırf birilerine daha fazla sigorta sağlamamak için sistemli şekilde araştırılması yapılıyor, çok basit bir alerjik sebepten başvurunuzu reddediyorlar. bu olaylar moore'un eleştirel bakış açısıyla harikulade işleniyor.

    sadece bununla kalmayıp avrupa'ya da gidiyor. oradaki sağlık politikasının nasıl olduğunu öğrenmek istiyor. çeşitli röportajlar, organizasyonlar, buluşmalar sonucunda birçok şeye ulaşılıyor. mesela çok ilginçtir ingiltere'de ne kadar ilaç alırsanız alın (kanser ilacı dahil) sadece 6.5 sterlin ödüyorsunuz. bir hastaneye girdiğinizde sizden bakım ya da kaldığınız süre için hiçbir ücret talep etmiyorlar. eğer ki ihtiyacınız varsa bir hastanenin veznesinden dönüşünüz kadar yol parası da alıyorsunuz. fransa'da da durum farklı değil, hatta daha sistemli. acil bir durumunuz varsa doktoru çağırıp yarım saat içinde evinizde yardım hizmeti alıyorsunuz. eğer ki hastaysanız doktorunuz istediğiniz süre kadar rapor veriyor. tatile gidecekseniz belli ücretini devlet, diğerini ise şirketiniz karşılıyor. ayrıca eğer ki bakıcıya ihtiyacınız da varsa yetkili servisleri arayıp istediğiniz süre içerisinde sizlere hizmet veriyorlar. fransızlar bununla da kalmayıp çalışanlarına en az '5 hafta' evet yanlış duymadınız yazıyla da beş hafta yıllık izin veriyorlar. amerikalıların ezik gözüyle baktıkları kanada'da bile herhangi bir ücret talebi yok.

    en acıklı nokta ise abd'nin 9/11 için bütün göz boyamalarını yapmaları, ancak orada çalışmış insanlara 'aslında sen orada değildin' denerek başvurularını reddetmeleri. 9/11 teröristleri ise onların alamadıkları derecede lüks, sağlıklı koşullara sahip oldukları gözümüze sokuluyor. tabii oradakiler ne kadar terörist ayrı muamma. kendilerinin destekledikleri lideri yıkıp yerine geçtiği için fidel castro'dan nefret edip; küba'ya nefret aşılıyorlar. belgeselin sonunda ne olduğunu kendi gözlerinizle görmelisiniz. şahsen ben gözyaşlarımı tutamadım.

    avrupa'nın insanlık ve medeniyet konusunda ne kadar üst düzey olduğunu gördükten sonra yaşadığımız yerlerde insan hayatı neden bu kadar ucuz dedim kendi kendime. ama maalesef cevabını bulamadım. biz değil ben duygusuyla ilerlemek ülkeleri her zaman geriye götürüyor. amerikalıların nasıl göz boyadığını, insanların canlarını hiçe sayan sağlık politikalarının ne denli kokmuş olduğunu anlatan bu şaheser için michael moore'a ayrıca teşekkür etmek gerek. dünya böyle koca yürekli insanlarla renkli hale geliyor az da olsa.
    1 ...
  17. 2.
  18. inşallah bizde de öyle olsundur. gaza gelip 3er 5er çocuk yapanlar + suriyeliler nedeniyle nüfus aşırı çoğaldı. zaten o yolda yürüyoruz. maksat başkan yardımcımızın hastaneleri kalkınsın.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük