raki'yi üreten şirket amerikali bir şirkete satildiktan sonra pek de önemi kalmayan bir olaydir. çünkü raki bile millilikten çıkmıştır. kimse kendini kandirmasin. raki'yi amerikali bir şirket üretiyor.
ha konuyla çok da ilgili değil ama baklava yunan tatlisi olarak patentlendi geçenlerde. * yunanistan ya!
isterse bardak sayısına göre vergilendirsinler yinede ellerine bir şey geçmez. boğmasını yapar yinede tüketiriz biz. akla şu soru geliyor (acaba bunun nedeni uzo nun alkol oranının rakı nın alkol oranından az olması mı? )
türk milletinin patlama noktası bu olur. rakısız bir türk milleti her yanı harabe olan vatan topraklarına benzer. ancak bir kurtuluş savaşı geri getirir rakıyı.
böle bir durumda türk milletinin hışmına uğrayacaklarını sakın unutmasınlar türklerin rakısına karışanın başı beladan kurtulmaz, lanetlenirler, 7 ceddinin çocuğu olmaz kısırköy olur onlar, akıllarını başına aslınlar.
(bkz: cıss)
"avrupa birliliğinin alkollu içkilerde, alkol derecesine göre vergilendirme isteğine rakıyı da eklemesi durumudur. "
yani bir ab engeli.
amerikalilar asitsiz icecek kesfettik diyip ayrani almaya calisir, bir digeri baklava bizimdir der. en sonunda da raki milli içecek değil demeye getirip özel vergi isterler. *
hadi bi bok yemeye çalışıyorsunuz diyelim, yunanistanın rakısı, fransızın şarabı niye bu kategoride değerlendirilmiyor ? onlar da milli içecekleri, üstelik milli içkiler dunyada ve ab nebzinde korunuyorken ne diye rakıdan böyle bir şey istersiniz.
vodkaya, viskiye, şaraba ekle ötv'ni ama rakıya karışamazsın. milli içeceğimiz diyoruz.
o bizim memleket sorunlarımızı, yalnizligimizi, neşemizi, uzuntumuzu ceken kaynagimiz. "adama sorarlar sen kimin ickisine karisiyorsun" diye. iki kadeh atip getirmeyin bizi oraya. adamin götünü keserler.