bu kadar kalabalık, bunaltıcı bir otobüs görmedim. hele bir de size çatmak isteyen biri otobüsteyse daha müziği açmadan kulaklığı kulakta gördükleri için bile bunu dinlemek zorunda mıyım diye terslenebilir, inenlere yol vermek için onlarla inip geri bindiğiniz zaman sen neden bukart okutmadın diye vatan haini ilan edilebilirsiniz. en kötüsü arka kapı kenarında bacaklarınızın sığmayacağı koltuklara oturmak zorunda kalabilirsiniz.
ataevler - heykel arası hatta çalışan otobüs. her daim kalabalık olmasından dolayı bu otobüsü kullanmak zorunda olan kişileri eskiden minibüslerin, 9l'lerin, 9e'lerin olduğu günlere özlem duymaya iter.
milli piyango*, nilüfer ticaret, islam uyar, nilüfer imam hatip, coşkunöz vb. liseler ile duyum/işitme engelliler okulu öğrencilerini, öğretmenlerini, vergi dairesi çalışanlarını, bunlar yetmezmiş gibi ihsaniye, ataevler vb. yerlerde gün yapan teyzeleri taşıyan; oturacak yer bulunduğunda topluca göbek atılan, binmesi bir dert inmesi ayrı bir dert olan, öğrencilerin kaçıncı sınıf olursa olsun birbiri ile tanışmasını sağlayan, her gün aynı yaşlı amcaya yer verilmesi sonucu bayramlarda, kandillerde harçlık almayı sağlayan otobüstür. haftanın 7 günü tüm seferlerinde en az birkaç (bu sayı 40-50'ye kadar çıkabilir) yolcusu ayakta kalır; hatta öyle bir alışmışsınızdır ki, otobüs boş bile olsa ayakta gidersiniz. sabah birkaç tanesi sizin durağınıza yaklaşınca gaza yüklenip hızını artırarak durağa bakmadan geçer, okula geç kalırsınız. arka kapıdan binmeye alışmışsınızdır; birisi arka kapıdan binip "bukart"ını validetöre okutulması için öne gönderir, kart gelip geçerken üzerinde yazan isme bakarsınız.
beklenilince geçmeyen ,beklenilmeyince saniyede bir gelerek insanı deli eden ,her daim dopdolu ve olaylı pek de eğlenceli ataevler ,fsm ,ihsaniye semtlerini heykele taşıyan milli otobüs.