bugün

yazan sayı gerçek olmamakla birlikte 4. oyun ile 128. oyunun aynı olma ihtimali oldukça yüksektir.
çocuğun yalanı öğrenmesine vesile olan kasetlerdir. o zamana kadar yalanı bilmeyen çocuk, o kaseti denediği zaman hayatın gerçek yüzüyle karşılaşır. herkese inanılmaması gerektiğini öğrenir. hayatın bazen çok aldatıcı olduğunu öğrenir. insanların düzenbaz olduğunu öğrenir. büyük bir masumiyetle babasına "baba bunun içinde dokuzdokuzdokuzdokuzdokuzdokuzdokuzdokuzdokuz tane oyun var yazıyo ama hepsi aynı, ben saydım 12 tane oyun var" diye sorar, babası ise boynu bükük, çocuğunun hayatın ilk sillesini yemiş olduğunu görerek açıklama yapmaya çalışır ancak dilinden tek bir kelime bile düşmez, sistemin bu oyunu karşısında yenilgisini beyan eder.
Çocukluğumda küfretmeye alışma sebebi.
Küçükken çok ağlamıştım anneme alsın diye. Hayal kırıklığına uğramayım diye almıyormuş meğer.*.
hayattan ilk kazık yememizi sağlayan kaset.
O zamanlar continent(şuan ki Carrefour liseliler bilmez) marketten satın aldığım efsane kaset sarı renkliydi.
zamanındaki cahilliğimizi her seferinde yüzümüze vurur.
Ulan hiç 3-5 devreden oluşmuş göt kadar şeye 999999999 tane oyun sığar mı ? ama inandık En çokta Double Dragon ve Contra yı oynamayı severdim. Annem evi yapacaksın diyip şartelleri indirirdi. her seferinde yeniden başlamak zorunda kalırdım.
orospu çocukluğunun dik alasıdır. kaç tane tost paramı kaptırdım ben lan o sihirli sayılara...
adaptörün ısınmaktan anasının ağladığı ve kasetleri üfleyerek değiştirdiğimiz zamanlardı hey gidi hey.
elevator action u bilmeyen bizden değildir.
içinde 9 tane oyun, 9999999990 tane bölüm olan oyundur. sanırım çocukluğum çakallılar içinde geçti, hep ya tek oyun ya da 2-3 oyun olan kasetleri aldırırdım babama. en azından tek oyunlar daha güzel oluyordu.
sonradan 3'Ün 1'ini keşfeden çocuklardır.
allahım gerçekten nerdeyse tüm oyunları tek tek aramışımdır belki farklıdır diye. ama kandırıldığımı anlayınca maceracı(ne maceracılık ama!) ruhumla rastgele oyunları oynayıp hepsinde mutlaka küçük de olsa farklılık olduğunu anlamıştım. o zamanlar büyük bir keşifti benim için.
5 tane oyunu kopyalayıp milyon tane yapıp 999999999 in 1 diye kakalayan zihniyettir.
bunların en sık başvurulan oyun arttırma stratejilerinden biri de; mario 1 can, mario 99 can, mario 999 can vb..
içinde sağlam 10 tane oyun varsa öp de başına koy dediğimiz yalan. bazıları vardı ki, hem üzerinde 99999999999999 yazıyor hem de süper mario ve circus denen sirk oyunundan başka oyun yok amk.
999999999 tanesi icindeki bir oyun etmez demekmis her tikladigimda ayni oyun cikinca anladim.
Bazen bir umut aralarda farklı oyunlar varmı diye son sıralarına baktığımız oyun kasetidir. Oysa sadece içinde sekiz on oyun vardır.
(bkz: en büyük yalanlar)
gercekden 999999999 oyun olsa ne olurdu sorusunu akla getirir. Birde silah konsol vardı televizyona tutup ateş ederdik kuşlar ölürdü ona nasıl inanmışız yuh.
90 neslinin hayatında yediği ilk kazık olabilir. büyük umutlarla alınmış ve sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşatmış kasettir.

süper mario, galaxian, tank, vb oyunlar sırasıyla 9999999999 sayısına kadar devam eder. yanlış hatırlamıyorsam ilerleyen sıralarda oyun isimleri bile değişiyordu galiba misal super mario gfarklı bir isimle sunuluyordu. neyse geçti o günler.
Evlat acısı gibiydi şerefsizim. En sonunda o kasedi kırıp mortal kombat kasedi almıştım o iyiydi bak.
Sarısını alırsın aynı, turuncusunu alırsın aynı, siyahını beyazını derken, çocuk yaşta küfretmeyi öğreten kaset ve yalanıdır.
tek oyunlu kasetler efsaneydi bence daha kaliteliydi oyunları.
bütün taso varlığımı yatırdığım yalan . seviyodum olum ben pokemonu