Kupon biriktirme çılgınlığı diye bir şey varmış doksanlı yıllarda. Bedavanın çekiciliği şaşmaz bir kuraldı. Her gün gazetenin bir bölümü bu kuponlara ayrılacak, okuyucu bu kuponları kesip biriktirerek gazeteyi her gün aldığını kanıtlayacak ve bu sadakat ödüllendirilecekti. 90’lara damgasını vuran bu kupon biriktirme çılgınlığı, şimdi herkesin evinde çatı katında kolilerin içinde unutulup gitmiştir büyük ihtimalle..
2000 küsur yılında kurulmuş olan facebook'un 90'larda popüler olması baya ilginç. Ondan daha ilginci ise facebook'tan sonra kurulan twitter ve vine'ın da 90'ların efsaneleri arasında yer alması.
türk pop müziği zirve yıllarıydı mesela en basitinden. ondan sonra anlatalım. küçüktüm, çocukluğum hem rahat hem de bir o kadar psikolojik açıdan sallantılı geçse de o zamanlar daha güzelmiş sanki. büyüdükçe bağlar bile koptu aileler, akrabalar arasında. akraba kişisine güvenilir olarak bakılan yıllardı. efsane olan şeyler ise çocukluğumuzdu işte. tasolar, oyuncak arabalar, yaz geceleri sokaklardan çıkmadığımız oyunlar. baton pastalar, ışıklı ayakkabılar falan filan.
Cep telefonu, Sanal bebek ve bilgisayar sahibi olmak gibi şeyler sıralanabilir.
Şimdi marka cep telefonu olmayan yok ya da olmayanı dövüyorlar. Artık evlerde bilgisayarların önemi git gide azalmakta. (tabiki iş yerlerini ayrı tutuyoruz)
luna çikolata vardı ve çikolata bar içerisinde pirinç patlakları bulunduruyordu, ama ama ama artık olmaması beni bir miktar üzüyor.
portakallı bumbo, sakızına bayıldığım toybox ve gerçek süt tadı veren minimilk de en sevdiklerimdi ve bunların hala ulaşılabilir olması beni çok mutlu ediyor.
ve de gündüzleri 'winnie the pooh' izler; pazar akşamları da ''şahane pazar'' izleyip eğlenir, sonrasında da okul için uyurduk.