dum kah kah dum kah kah diye aslan yelesi saclarini sallayarak kizin evinin onunde seranat yapan bi celik vardi ,
garip col sahnelerinden medet uman , serseri gibi collerde arap sehylerinin pesi sira abuk sabuk danseden simsiki siki siki sar beni al gogsune deli gibi yor beni diyen kenan doguluvardi ,
sonraebru gundes vardi , gozluklu bi tas abimizi oynatmisti kliplerinde bu adam guya fotograf sanatcisimis da ebruyu cekiyomus da.. sarki da sen sus hic bir sey soylemesen sus da gozlerin konussun tarzi bisiydi aralarda ay ay diye bagiran ( inleyen ) geri vokaller vardi ben evde o zamanlar hbbde sabahlari klip saati olunca bu sarkiyi soylerdim bilhassa da ay ay kisimlarini digerleri cok karisik ve ezberlenmesi zor gelirdi , o zaman benle kalan babannem ve anannem bana cik ciklayarak bakarlar hemen arapca bi takmi dualar soyleyip benim tanri onunde affedilmemi dilerlerdi ehehe
bi tane hulya avsar klibi vardi sensiz kaldim diye bi sarkinin ki o sarki guzeldi bak hakkini verelim.. o klipte hulya avsar kendi alkislaniyo sanip gaza geliyodu sonra da uzuluyodu baya olay oldugydu..
bi sibel can vardi kanasin kanasin birakin kanam yarasin diye bi sarki soluyodu ki o sarkiyi da seviyorum gene itiraf ediyim , klibinde o zamanlar kocasi olucak o bar korumasi kilikli gumus kolyeli pileyboydan bosanicak diye gercekten aglamisti o da baya olay olmustu..
tarkan zaten o zamanlar ucup gitmis boyle hardcore klip cekmeler yok kadinin agzina masa tenisi topu gecirmeler yok evin damina cikip ha dustu dusucek derken sarki soylemeler meme ucu gozuken kizi oynatmalar yesil yesil bi takim kiyafetler.. simdi cekilse o klipler olay olur..
sonra oya bora vardi.. ben onlarin dansini okul musameresinde bi kac kiz arkadasla yapmaya calisirken ayagimi burkmustum okula gidememistim de bi kac hafta ne olay olduydu.. annem gelip gecerken bakip bakip dansoz olcak bu basimiza diyodu..
ehehe bakin bunlari tek oturusta hic bi yutub vidyosu olmadan yazdim.. zamanim olsa daha bi o kadar da yazarim.. dusunun artik bilincaltimdaki etkisini bu zamanlarin..
o degil de dum kah kah diyerek buyuyen bi nesilden ulkeyi kurtarmasini bekleyenler var.. hayallerde yasiyolar..
günümüzdeki birçok şarkıcımızın piyasaya çıkış dönemidir. bu dönemde çok kaliteli şarkılar bestelenmiştir, söylenmiştir.
tarkan ve sertab erenerin bu dönemde çıkardıkları albümler, ileri derecede hasta olunası albümlerdir ayrıca. çelik'i de unutmamak lazım tabi. harika şarkıları vardı (yaman sevda, nazına ölüyorum, ateşteyim vb.).
bir de o zamanlar nida diye bir şarkıcı vardı. evimizin gelini diye bir şarkısı da vardı. o zamanlar ben o şarkıya hastaydım.
milyon kere söyledim, yine söylüyorum; günümüz türk pop müziğininin çok çok ilersinde, akla, ruha ve duygulara hitap eden, şimdikilerin milyon katı daha samimi şarkılardı o zamankiler, o yüzden hiçbir şekilde unutulmadılar ve unutulmayacaklar, ansızın aklımıza düşecek ve herhangi bir şekilde, herhangi bir yerde duyduğumuzda, farkına varmadan eşlik edeceğiz, o şarkılar her zaman farkını koruyacak, her zaman özel olacaklar...
2000 yılından sonra çıkan hemen hiçbir şarkıcı akılda kalmazken, 90ların başından sonuna, dinlediğimiz tüm isimler ölümsüz olacak.
gruplardan başlayalım;
yeni türkü
mfö
düş sokağı sakinleri
merdiven
gündoğarken
flört
grup düş
ayna
destan
cemali
vega
haramiler
izel çelik ercan
vitamin
kadın vokaller;
sertab erener
aşkın nur yengi
demet sağıroğlu
reyhan karaca
sibel alaş
jale
bendeniz
yonca evcimik
yonca lodi
rengin
serap sapaz
pınar aylin
hande yener
nilüfer örer
zeynep dizdar
meyra
deniz arcak
yeşim salkım
sibel tüzün
sibel sezal
aysun kocatepe
seyyal taner
nalan
gülşen
gülay
zeynep
elif karlı
filiz
yıldız tilbe
asya
emel müftüoğlu
ayşegül aldinç
nazan öncel
rüya ersavcı
deniz seki
sibel bilgiç
şebnem paker
özlem tekin
umay umay
şebnem ferah
fulden uras
sevda
izel
funda arar
leman sam
erkek vokaller;
hakan peker
harun kolçak
burak kut
metin arolat
tarkan
mert ekren
meriç
serdar ortaç
kerim tekin
bora öztoprak
ege
onur mete
gökhan kırdar
deniz özçelik
güven baran
gökhan özen
gökhan tepe
tayfun duygulu
yaşar gaga
burak aydos
yaşar
erdal çelik
kayahan
fatih erdemci
fatih erkoç
çelik
ufuk yıldırım
ercan saatçi
taner
göksel gonca
birolcan
tüzmen
haluk levent
kıraç
teoman
demir demirkan
mirkelam
rafet el roman
mansur ark
ah canım ahmet
levent yüksel
zafer peker
ve volkan
erkan güleryüz
erhan güleryüz
ufuk bigay
ümit sayın
mustafa sandal
mutaf
bunlar bir çırpıda aklıma gelenler, hiç düşünmeden yazdıklarım, eminim bir bu kadar da aklıma gelmeyen güzel isim vardır...
sezen aksu, nilüfer, ilhan irem, erkin koray, cem karaca vs... gibi isimler ise ayrıca değerlendirilmelidir.
90 lar hiçbir zaman unutulmadı ve unutulmayacak, reklam yapmak gibi olmasıın ama, meraklıları için şöyle bir şey öneriyorum; her pazar 22:00 - 00:00 arası karmatürk'te tavanarası programını dinleyebilirler...
hala dinlenilebilir oldugu icin bugünün pop sarkilarindan daha basarili olanlardir. zaten pop muzigin zirveye ciktigi yillar 90'li yillardir, bugün hala star olarak kabul edilen pek cok isim ilk calismalarini 90larda ortaya koymustur.
90 li yillarda muthis sarkilar yapip inzivaya cekilmis "cemali" vardir ki bugun hala tadindan yenmez.
(bkz: duymak istiyorum)
nilüfer örer, yonca lodi, metiner, sibel bilgiç, ayşegül aldinç, kerim tekin adını saymadığım bir çok sanatçımızın şarkılarıyla coştuğumuz dönemin müziği.
sezen aksu, zerrin özer, mustafa sandal, kenan doğulu, hakan peker, izel, emel müftüoğlu, yonca evcimik gibi isimlerin başını çektiği müzik dönemidir. şuan 15-20 yaşlar arasındaki kişilerin şimdilerde dinlediği müzik ne olursa olsun o şarkıları bildiği kesindir sonuçta çocukluk şarkılarımız.
(bkz: bandıra bandıra ye beni doyamazsın tadıma)
(bkz: denizleri aş da gel kurbanın olam) *
sezen aksunun hakimiyetinde geçen, musti mi tarkan mı tartışmalarının yaşandığı, sertap erener ve levent yüksel'in bir çoçuğu olsun ve o da ses sanatçı olsun diyenlerin ağırlıkta olduğu müzik kuşağıydı.