eskiden mezun etmek için ellerinden geleni yapıyorlardı geçmiş yılların sorularını harmanlayıp sorarlardı, şimdi ise geçirmemeye yemin etmişçesine hem sınav sistemini hem konuları değiştirmişler. soruları ezber yapıp geçeyim desen yok, kitaba çalışayım desen kitaptaki konudan da adam akıllı soru yok, nerden bulmuşlar bu soruları anlamadım gitti. allahsızlar ne vardı bıraksaydınız da son senemizde mezun olup çıksaydık.
not değerlendirme sisteminin tamamen değiştiği sınavlardır.
eskiden vize ve final toplamı 50 ve üstü olan geçiyordu, 50 altı ise bütünleme ye kalıyordu. şimdi ise aritmatik ortalama ve standart sapma hesabı ile geçme notu belirleniyor ve harflendirme yapılıyor. Aynı örgün öğretimdeki gibi.
Bu arada soru sayıları ve sınav süresi azaltılmıştır. eskiden ders başına 40 dakika iken şimdi ders başına 30 dakika imiş.
sınava girilen okulların girişindeki kontrollerin sembolik olduğu, yasak denmesine rağmen telefon vs cihazların girişine göz yumulduğu sınav. sınava girdiğim sınıfta sınava giren elemanlardan birisi gözetmenlerin gözü önünde telefonunu çıkardı ve tuşunu kilitledi. beni sorarsanız iktisat formüllerine sınav giriş kağıdına kopya ettim.
..açıköğretim okursam maliyet, sivil kentkart basmaktan daha aza geliyor. en iyisi ben kayıt olayım öğrenci kentkartı alıp yılık yaklaşık 340 lira kar edeyim...
diyip açıköğretim e kaydolan arkadaşımın girecek olduğu sınavdır.