bilinmeyenler için hangi harflerin kullanıldığı merak edilen denklemdir.
hadi x dedin y dedin. teta beta da dedin. e sonra? ali veli kırkdokuz elli ile de 85milyon bilinmeyen bulunamaz ki. yalandır. yoktur böyle denklem. *
yıllar önce çözmeye başladığım ve sonuncu bilinmeye sıra geldiğinde yanlışlıkla hesap makinasının ac tuşuna basınca, bütün işleme baştan başlamak zorunda kaldığım denklem.
aslında burda en az denklemi çözmek kadar önemli olan diğer bir konuda, bu denklemin çözümünün getireceği bir fayda var mıdır? diye düşünülebielcek bir konudur.
Bilkent Üniversitesi araştırmacıları,85 milyon bilinmeyen içeren dünyanın en büyük bilişimsel elektromanyetik problemini çözerek bir dünya rekoruna imza attı.
başlığı görünce toplam türk insan sayısını ifade edip, türk insanını çözdük gibisinden bir şey düşünmüştüm. gerçi çözülmüştür türk insanının birçok bilinmeyeni orası da ayrı bir konu tabi.
şahsıma, "ulan biz lisede matematik hocamız 10 bilinmeyenli denklem çözüyor diye şaşkınlıkla izliyorduk, helal olsun diyorduk, bakın adamlar neler çözüyor"; dedirten olaydır. helal olsundur.
zaman öldürmek için verilen uğraş. bilim adamları bu boş işlerle ugraşacağına türkiyedeki susuzluk sorununa çare düşünsünler çok yakında susuz kalacaz.
bir köpeğe pati uzatmayı ögretmek gibi birsey. hayır bende sahip oldugum bir bilgisayar programı sayesinde 4x4 matrislik bir denklemi çözebiliyorum. burda olayı ben mi gerçekleştirdim hayır. yazdım programa çözdü kerata. oda tabiki bilgisayar işlemcisine gerekli ve belli başlı komutları göndererek problemi işleme tabi tuttu ve sonucu buldu. şimdi 85 milyon bilinmeyen denklemi çözmekte bu b.kun mavisi. tamam güzel dunya rekoru kırmışız ama beni etkileyemediler. *
sıkıyosa kendileri bir işlemci geliştirip ona çözdürsünler bilmem kaç bilinmeyenli denklemi. ***