defter kitap bedava, devlet okuyan her çocuğa aylık parada ödüyor, bu durumda çocuk okutmak marifet değil. yaşam standardı ne durumda diyorsan o konu epey sıkıntılı tabi.
Milletvekilleri ise bize 10 bin tl yetmiyor deyip isyan ediyor.O zaman bu aileler ne yapsın intihar mı etsin. Her şeyin en pahalısı alınırsa bana da aylık 10 bin tl yetmez.
Asgari ücretin düşük olmasını hükümete mal eden insanları gördükçe bu zihniyetlerin hiçbir şey anlamayacağını anlıyor insan.
Hükümet dese ki 2000 bin lira yapıyorum asgari ücreti hangi iş veren 2000 tl verecek. Aptal olmayın.
Aynı durumları kendimin de yaşadığı durumdur. Ailem sağolsunlar kıt kanaat babamın maaşıyla şehir dışında iki yıllık da olsa beni okula gönderdi, özellikle ikinci öğretim seçmiştim ki aileme katkım olsun diye. o zamanlar harçlar ortalama 350,00 TL civarındaydı bir dönemlik. ilk dönemleri hep kendim karşıladım, yazları çalıştığım için fakat ikinci dönem ücretlerini sağolsun hep ailem gönderirdi. her ay ortalama 200,00 TL gönderirlerdi bu da zaten kaldığım evin aylık masrafıydı. Ben ise sabahtan 16:00'ya kadar çalışıp ilk sene 200,00 TL'ye çalıştım. ikinci sene ise çaycılık da yaptım, oradan çıkıp dönerciye girdim gece 02:00'den sabah 09:00'a kadar günlük 10,00 TL'ye çalştım sırf aileme daha fazla yük olmamak onların üç kuruş gelirlerini baltalamamak için. Sonra ne mi oldu? derslere okulu uzatmamak için yüklendim ve bölüm birincisi oldum. Bu birinciliğe rağmen ailemi daha fazla külfete sokmamak için ise dgs'ye girmedim ve aöf işletme bölümü okudum. akabinin de dişimden tırnağımdan arttırdığım paralarla kısa dönem askerliğimi yaptım, geldim, şimdi ise adliyede zabıt katipliği yapıyorum ve bir yandan da adalet okuyup zamanında ailemi zora sokmamak için örgün okuyamadığım fakülteye gidebilmek ümidindeyim. velhasılı anne babalar her daim kendinden önce evlatlarını düşünürler ama bizler de evlatları olarak onları zora sokmamak için elimizden geleni yapmalıyız.
artık daha kolaydır, biz hayat bilgisi kitabına bile para vermiştik, 15sene önce bir Anadolu lisesi kitabı 50 liraydı, şimdi kitaplar bedava, küçük bir başvuru ile çanta, önlük, mont, ayakkabı ve bilumum araç gereç devlet tarafından karşılanmakta, üniversite harçları da kalkmış, burslar çeşit çeşit, atık daha kolaydır.
ama bunların yanında daha kötü aileler vardır.
misal kendimden örnek vereyim.
kalabalık aileyiz.
babam 1100 lira maaşla 6 çocuk okutuyordu.
ki 5'i üniversite okuyor. hala okuyan var. 3 kişi bitirdi.
allah askina 1100 lira lan?
iki abim ikinci öğretimdi.
abim anlatiyordu.
ilkokul zamanları tek yumurtayı 3e boluyorlarmis.
ben ailemden ayrı büyüdüm.
ben pek yasamadim ama kötü bir durum.
bu devirde 3000 lirayla ilkokul çocuğu okutamiyorlar.
edit: eksileyen pzevenk gelsene ozele. eksi umurumda değil.
herhalde ailen 3000 lira alıyor. üzülme okuturlar küçük kardeşini. akşam yemegine gitmesinler bir gece. al sana bir senelik masraf.
800 tl ile iki çocuk okutan baba, çocuğuna kışın üşümesin diye bot alan, kendi ise eskimiş kunduralarını belki 100 defa boyatan, anne ise renk renk yünler alıp yavrusuna gözleri şaşı olana kadar kazak, atkı, bere örendir.
Ayaklarının altına paspas olunsa hakkı ödenmeyecek anne-babadır. Benim tek basima geçinemediğim parayla adamlar inanılmaz işler çıkarıyorlar. Bazen çokta kaliteli cocuk büyütüyorlar.
ekonomi dalında nobel alması gereken kişi.
tabi ki; türkiye dünya dan 44 milyar lira yani; 25 milyar dolar alacaklı olduğunu açıklayan sn. maliye bakanımız mehmet şimşek ile ödülü paylaşması gereken kişi. http://www.yazete.com/eko...-konuma-geldi-614367.html
kredileri nasıl ödemeyi planlıyorlarsa planı banada söylesinler. bende kredi çekeceğim. çocuklarının başarısı başka bir alkış konusudur. okuyabilicek bursu nerden buldularsa onuda söylesinler onada ihtiyacım var. onun dışında bizim gibi 2 de 2 üniersite öğrencisi olan başka ailelerinde olduğunu bilmek türkiye adına gurur verici bir hededir.