orhan kemal in anı ve gözlemlerine dayanarak o dönemin cezaevlerindeki sefaleti, mahkumlar arasındaki ilişkileri, cezaevlerinde yaşanan hayatın insanlar üzerindeki çürütücü etkisini sergilediği romanı.
hülva avşar a tecavüz sahnesiyle hafızalara kazınan film.açlık sefalet, çaresizlik ne ararsanız mevcuttur hikayesinde.konusu ağırdır...açlıktan ve soğuktan donanarak ölen insanları görmenizle birlikte, sizde kopup, başka bir boyuta geçmiş oluyorsunuz.ağırdı vesselam..
gün itibari ile izledigim film. tiyatrosal gibi gözüksede güzel içli ve anlamlı görüntülere olaylara ışık tutan bir film. oyunculuklar ahım şahım degil ama konu ve olaylar gerçekten olabiletesi olan ya da olmuşa dayandıgı için o insanların haline acımamak elde degil. gerçekten bir insanlık ayıbını gözler önüne seriyor. izlenip görülebilir. param gitti pişmanım denecek bir film degil.
orhan kemal'in kitabından sinemaya uyarlanan 72. koğuş filmi ilk olarak 1987 yılında çekilmiş olup baş rolünü kadir inanır üstlenmiştir ve tek kelimeyle mükemmeldir... daha sonra yapılan kopya rezaletten bahsedecek olursak ne yavuz bingöl'den oyuncu nede kaptan olur. birde kerem alışık'ın oynadığı berbat rolü varki o hakkaten berbat olmuş.
herkese renkli günler
önce nürnberg türk alman film festivali'nde, ardından istanbul film festivali'nde yarışacak türk filmi. böylelikle 2011'de vizyona giren diğer türk filmlerinden (aşk tesadüfleri sever, ya sonra, bir avuç deniz, kaybedenler kulübü) bir gömlek daha üstün olduğu kanıtlanan filmdir ayrıca..
Kadir inanır ın başrol oynadığı 72 inci koğuş filminin yanından dahi geçemeyecek basit bir film. Oyunculukları kötü bulmakla beraber, filmin nasıl bu kadar yavanlaştırıldığına da bir anlam veremedim açıkçası. yavuz Bingöl ün bu film ile vasat olan oyunculuğunu bir basamak daha aşağı çektiğini gördük hep beraber. Hülya Avşar için söylenebilecek hiçbir şey yok! Zira, oyuncu olarak yorum yapmayı kendime hakaret sayarım.
1 mart 2011'de kanyon leventte galası yapılan bir murat saraçoğlu filmi.Gala ile ilgili olarak keyif veren tek hadise film sonrası salondan çıkışta burcu esmersoy ile gözgöze gelip selamlaşmamızdı. * Filmle ilgili olarak belirtebileceğim tek şey ise; katil hilmi rolündeki civan canovadır.Tecavüz sahnesinin asıl kahramanı odur,sevgili hülya avşar değil.