performans degerlendirmesi diye ner şey var amk
benim anam da memurdu, her sene bakanlıktan müfettiş gelir, tüm yazılı, kayıtlı, olan, olması gerekn evrakı, işi denetler, ona göre puan verilirdi. kıdem terfisi böyle alınırdı.
yaparsın aynısını, kidem terfisini verirsin, kötüyse kıdem tenziline gidersin. baktın her sene kötü, yol verirsin.
ama memlekette denetleme diye bi sey bırakmadılar ki ansinisikimm, yandaş olan/olmayan diye bölündü herkes.
efendi gibi, tarafsız müfettişlere yaptır denetlemeni, ne bok yiyeceksen öyle ye.
simdi ne olacak, akp il-ilçe başkanları kalsın derse kalacak, gitsin derse gidecek memur. geçmiş olsun.
teknik olarak günceli yakalaması konusunda revizyona ihtiyaç duyulan kanun. adı üstünde "devlet memuru" yani devletin sürekliliği için çalışan personel. elbette yeni yetmeler devlet, hükümet, memur, işçi gibi kavramları pek kavrayamayıp sapla samanı birbirinden ayıramıyor olsalar da ve bununla yetinmeyip o eksik sanrılarını kıçı boklu siyasi dürtüleri ile harmanlayıp ortaya laf söylüyor edası ile çıkıyorlarsa da sanıldığının aksine gayette önemli bir kanun. mesela devlet memuru hizmet sınıfı içinde yer almamalı. çünkü az önce de bahsettiğim gibi onun görevi devletin devamlılığını sağlamak. sonracığıma kpss gibi bugüne kadar güvenilirliği defalarca alt üst olmuş bir sınav yerine liyakat ile bu kişiler atanmalı. öyle devlet memuru particilik de oynamamalı. çünkü devlet hepsinin üstünde yer almalı. ve evet aldıkları maaş arttırılmalı. şayet bu devlet sağlıklı yürümezse siz bu ahkamları rahat rahat kesemezsiniz. şimdi doğru düzgün kıçınızı temizleyip ellerinizi yıkayın sonra da doğru sofraya uyku vaktiniz geldiğinde anneniz çok kızmasın. devlet işlerini de büyüklerinize bırakın. particiliği arkadaşlarınızla daha sonra oynarsınız.
avrupa'nın hiçbir ülkesinde memurlar ile özel sektörde çalışan işçiler arasındaki ayrımcılık bu denli fazla değildir! en düşüğü 3000 lira maaşı beğenmiyor bu vampir tayfası. milletin kalanı da 1500 lira maaşla geçinmeye çalışıyor. biri her bayram 10 gün tatil yaparken öteki 3 gün koparabilirse öpüp başına koyuyor.
sinirden ellerimi titreten durumdur.
lan siz utanmıyor musunuz bizim emeklerimizi boşa harcamaya.
kimsede çıkıp bu adama ne diyorsun sen kardeş hayırdır diyemiyor mu yani.
ben kendimi yırtıcam memur olayım kafam rahat etsin diye şuan ki torpil düzeninden sıyrılıp memur olucam sonra sen beni kafana göre işten atıcaksın yok ya.
torpilin de allahını getireceksiniz.
yemin ediyorum ne yönetende ne de yönetilen de gram akıl yok.
ekonomi yerlerde, eğitim sistemini daha da nasıl bok ederiz diye düşünüyor adamlar, üstüne sürekli bir gelecek kaygısını da ekleyecekler.
imkanım olsa saniye düşünmem şu amınakodumun sistemi bozuk halkı yobaz halkından kurtulmak için.
yobaz dediğim için eleştirilebilirim ama gerçekler bu.
sen cumhurbaşkanısın okumuşların şerrinden koru diye bir duaya nasıl amin dersin ilk ne gelmişti oku !
oku ki gör bazı şeyleri.
Ömür boyu iş güvencesinin bitirilmesi, verimliliğe göre maaş tespiti, eş durumundan büyük şehirlere tayin ve mahkeme kararıyla işe dönüşün zorlaştırılması planlanıyormuş artık devlete sırtımı yasladım rahatım dönemi bitiyor demektir. Memur maaşları verimlilik yasasına göre değerlendirileceği söyleniyor. Eş durumuda kalkıyormuş. E bir yandan iyi bin yandan kötü arkadaşım. bu insanlar birtaraflarını yırtıyor memur olayımda güvencem olsun diye. isten atılması da kolay. Empati kuruyorum. Tamamen haksızlık. Evet bazı düzenlemeler denetlemeler gerekiyordu ama bu vurmamış öldürmüş resmen. Bazıları Fetoyu ayiklayacagim derken yine milleti ekmeğinden edecek yazık. kimseyi mağdur etmemek lazım.
Hizmette gösterdiği yetersizlik sebebiyle kurumların stratejik plan ve performans hedeflerinin gerçekleşmemesine yol açmak,
Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak,
Görevin işbirliği içerisinde yapılması ilkesine aykırı davranışta bulunmak.
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallere;
Kendini geliştirme, sorun çözme, planlama konularında yeterli gayret ve çaba göstermemek,
Verilen emirlere itiraz etmek, görevleri tam ve zamanında yapmamak, hizmetin yürütülmesinde ve görevin yerine getirilmesinde kurumlarca belirlenen usul ve esaslara uymamak,
Görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kusurlu davranmak,
Kurumların çalışma ortamını ve düzenini bozmak,
Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek maddeleri ekleniyor.
Ayrıca bir yıl içinde toplam iki defa kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile tecziye edilenlerin de devlet memurluğundan çıkarılması öngörülüyor.
Paralelcilerin memurun iş güvencesi Kalkıyor goygoyunu bir kenara bırakırsak aslında Lazım olan değişikliktir. Şöyle ki aslen kamu çalışanı olan pek çok kimse özel-genel kanun ilişkisi Gereği sırf kendi meslek dalındaki özlük-yetki-disiplin çerçevesinin sınırlarını çizen kanun 657 sayılı kanundan daha sonra yürürlüğe girdi diye lehine olan hükümlerden yararlanamıyordu. Noktasından virgülüne kadar Aynı işi yapan farklı bakanlıkların Çalışanları Arasında dahi katsayı başta olmak üzere pek çok kalemde adaletsizlikler vardı. işte şimdi bunlar düzeltilmeye çalışılıyor.
Gec bile kalinmistir. Ingiltere ira'yi nasil bitirdi zannediyosunuz. Bizde van depremi icin toplanan paralarin nereye gittigi belli degil o paralarla 10tane van kurulurdu be. Devlet memuruysan 'devlete' hizmet edeceksin kardesim ne sag ne sol.
''Paralel yapıyla mücadele abası altında 657 kaldırılıyor! Terör örgütü üyesi yaftasıyla kolayca herkes devlet memurluğundan şutlanabilecek...Yasaya bir kaç güzel şey sıkıştırılarak da, memurların yasaya karşı direnişleri engellenmiş..Bunların başında da izin hakkının artırılması var..
663 sayılı KHK'yı çıkararak istediği sağlık çalışanını, istediği hastanede, istediği ilde aile birliğini gözetmeksizin görevlendiren iktidar, şimdi de kendine biat etmeyeni memuriyetten çıkaracak bir yasayı çıkarma hazırlığında..Taslak hazır bile..
Uyanın!''
657 artık modern çağa uymayacak kadar eski bir kanundur. Bir çok Avrupa ülkesinde artık bu kadar katı kurallar yok. Hala ütülü kumaş pantolon, saçların sakalların şekli bıyığın dahi şekli söyleniyor. o kadar katı kuralların olmaması gerekiyor.
insanların hayatlarıyla oynamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. kadrolaşmanın kolay yolunun bulunmasıdır iş güvencesinin kalkması. insanların daha iyi çalışmalarını iş güvencesini kaldırarak sağlayamazsınız. denetim yaparsınız yaptırımlarda bazı değişiklikler yaparsınız ama iş güvencesini kaldırmak onları köleleştirmektir. memurun zaten grev hakkı yoktur. toplu sözleşmede de hükümetin hakem kurulunun verdiği taraflı karar uygulanmaktadır. o yüzden kimse 657 sayılı devlet memurları kanunun bu yönden değiştirilmesini bana savunmasın.
kim efendi kim köle olur bilmiyorum eğer adaletli olursa güzel uygulama ama birilerine imtiyaz tanınacaksa büyük bir kaosa gebedir..ama şu var yok yasayı değiştiremezler yok oy vermeyiz şu olur bu olur hikaye onları da geçin yani maaşları 1 er milyar arttırdı mı ver taşaklarını yalayacağım diyecek çok adam! var.
kazığın dik alasıdır. biraz inceledim tasarıyı, bürokratik dille küfredilmiş adeta. adamı zaten kpss'ye sokup hamam böceğine çeviriyorsun yetmiyor kendi alanında yeterlilik sınavına sokacaksın, peki senin yeterlilik kıstasların ne olacak? mülakat komisyonları yani torpil!!!
sonra amirlerin götü başı bir oynayacak ki sormayın gitsin zaten hali hazırda ego tatmini için yaşıyor adamlar, memurun pantolonun ütüsüne, traşına, saçına başına bakıp basacak sicili. sonra? elbet birgün siktir edileceksin tabi. sosyal devlet anlayışına tamamı ile zıt bir tasarı, hiçbir ülkede böyle bir şey yok, umarım geçmez.
olan "ohh memurluğa kapağı attım" deyip işten kaytarmaya başlayanlara olacaktır. namusuyla, aldığı paranın hakkını vererek çalışanlar aynen yola devam edecektir. değişirse çok iyi. güler yüzlü, vatandaşıyla ilgilenen memurlar karşımıza çıkacaktır artık.