e madem bu soruyu 3. sınıflar çözebiliyor, o zaman meb'in kendini sorgulaması lazım napıyoruz bu çocuklara diye. demek ki ileriye değil, geriye doğru işliyor eğitim sistemimiz.
uludağ sözlük yazarlarının da çok akıllı olmadıklarını gösteren soru.
bu başlığın altında türkiye'deki eğitim sistemini eleştirmek gerekiyordu, işlemi çözmek ya da cevabını vermek değil.
afferin bize, 600 bin liselinin çözemediği soruyu ne güzel çözdük, yuppi!
bence olay soruyu çözemeyen genç sayısı değildir. sorun sosyal bölümlerde veya yabancı dillerde okuyan gençlere matematik, fen bilimleri soruları çözdürmeyi dayatan sistemdir. bu 600 bin sayısının içinde sayısal ve eşit ağırlık öğrencilerini ayrı tutuyorum. ama bir düşünün, adam sözel bölüm öğrencisi ve hayatında matematikle ilgili bir iş yapmayacak; para saymak dışında. ya da genel yetenek gerektiren bir bölüme girmeyi hedefliyor. ne diye matematikle uğraşsın. tabi sayısal ve eşit ağırlık bölümü öğrencilerine gelince; bir kısmı cidden sınavı sallamamıştır bir kısmı da gerçekten ne yaparsanız yapın öğrenemeyecektir. bir de şu var; lisede öğrencilerin doğru bölüm tercih edememesi.*
parantez içini görünce tedirgin olma durumudur. bu soruda bi ibnelik vardır diye yanlış yapmış olabilir. eğer bilmediği için yanlış yaptı ise o zaman kendisi okulu bırakıp kamil usta nın yanında işe başlasın.
eğitim sisteminin ne kadar kötü bir seviyede olduğunun açık göstergesidir. öğrenmeye dayalı değil, ezbere dayalı bir öğretim sisteminde anormal görmüyorum ne yazıkki!
12 artı 3 eşittir 15 yapar. o kenarda dursun ilişme ona. 80' in solundaki 8' i at, soldaki yaramaz. ne kaldı? 0. parantezin içinde de bir 8 vardı, koy 0' ı o 8' in yanına ne etti 80. 15 de önceden vardı toplarsan 95 yapar ve işte ülkü ocağımızın 95. üyesi soruyu yapan arkadaş.