30.000'lere kadar tıp fakültesi olduğunu bilmeyen, gölge mölge konuşan dalyarakları gözler önüne serer. Bizim bi arkadaştan bahsediyorum elbette ki. Geçen otururken usmle'den skor almak yetiyor hacı dedi. Dedim skoru aldın sanki amın düdüğü. Alsan da iş skorla bitiyor he mi dalyarak seni dedim, siktirdi gitti tabi.
4sene hukuk okuyup hakimlik savcılık kazanamayanla aynı kafandır ayrıca haklıdır. Bu kişiye mal derken düşününüz vize/final sonrası kağıda yazdıklarımızı unutuyoruz adam 6 sene okuyor tamam tıp kazandı ama yine de robot sayılmaz yine de o bi insan.
Kavak yellerindeki aslı karakteridir. Gerçek hayatta da olağan bir şeydir bence 6 sene okumak zaten yeterince zor ve yorucu tıptaki öğrenciler için. Insan sağlığı basit bir şey değil. Ama o aslı maldı be.
Usmle sınavına hazırlanma hayalleri olanları göstermiştir. He yaprağım he, amerika da kollarını açmış seni bekliyordu. Adamlar tıpta beyin göçünü önlemek için, gelişmekte olan ülkelerin sikimsonik hekimleri üç beş ezberle abd'de çalışmasın, hem de kendi ülkelerinin yatırımlarını çarçur etmesin diye yeni önlem paketi sundular, bu beyler hala "ben hint kumaşıyım. Törkiyde doktor mu olunur kıps" diyorlar. Red yiyince gel beni bul tosunum.
Büyük sazandır. Bir doktor avının daha sonuna geldik. Sağ tarafımda böbreğe doğru ağrı var da. Beleş ya, o açıdan. Bu amme hizmetimi de unutmayın. Evet.
ilk sene icin yüzde 80 lik kısma tekabul eder tus u kazanamayan öğrenciler.
Ayrıca tıp eğitimi tus tan çok pratisyen hekimligi yani birinci basamak hekimligi içindi . Bu nedenle tıp eğitimiyle tus yüzde yüz bağdaşmaz. Bazi ogretim gorevlileri bak bu tusta çıktı onemli der sınavda sorar. Bazilari da bunu tusta sormuşlar ama saçmalık, ben sormam bidi bidi yapar.
Tus kazanmak da zor degil. Bir tanidik 6 ay gunde 6-8 saat çalışarak 68 puan yaptı. Hiç tus altyapısı olmamasına karşın.