Güneş ışığının etkisi ile her gün yüz binlerce metreküp suyun buharlaşarak atmosfere doğru yükselmesi ve yükseldikçe soğumaya başlaması sonucunda, su buharının ısının çok düşük olduğu bir bölgeye gelmesi ve buhar tanecikleri havadaki toz parçacıklarına tutunarak su damlaları haline dönüşüp bulutları oluşturduktan sonra, su damlacıklarının yeryüzüne düşmesi yani yağmur oluşturması için belirli bir büyüklüğe gelmesi sonucu yerçekiminin etkisiyle yere düşmeye başlamasından ibarettir. Tek farkı 6 haziran da başlamış olmasıdır. Halen devam etmektedir.
son zamanlarda en çok şikayet edilen konu, yağış ile alakalı başlıkların artması yönünde.
- gün ay yıl şehir yağmur/kar yağışı - düzeniyle çok sayıda başlık açılmakta.
arkadaşlar kars, erzurum, bursa, ankara, istanbul gibi birçok şehrimizde kar ya da yağmur yağmasının üzerinde durulacak bir konu olduğunu düşünmüyoruz. aksi halde her gün benzer başlıkların açılma ihtimali oluyor. bir yazar, bir şehrin yağış durumu ile ilgili başlık açtıktan sonra, diğer yazarlar da bunun altında kalmayıp, kendi şehirlerinin yağışından bahsediyorlar ve sol frame'in içeriği hava durumu haberlerini aratmayacak biçimde şekilleniyor.
bugüne kadar açılmış başlıkları temizlemeyi düşünmüyoruz ancak bundan sonrasında ya başlığı sileceğiz ya da ilgili entryleri, başlık uyumsuzluğu yaratmadığı takdirde o şehrin başlığına taşıyacağız.
izmir'de kar yağarsa bunun başlığı açabilir. hatta ben açarım. bu ve bunun gibi alışık olmadığımız doğa olaylarının başlığını elbette açabilirsiniz.