hemen evet dedi diye bazı ilericiler tarafından gerici ilan edilmişlerdir. önce başkalarının fikirlerine saygı duymayı öğreneceksin. ha sonra belki ilerici olma şansın olur.
(bkz: bi siktir git çay koy)
akp'nin tabanı ile mhp'nin tabanı aynı profilden oluşmakta. nüans farkları da islamcılık ile kapatılmaya çalışılıyor. bu ağzı salyalı abilerimizi dizginleyen ve aklı selim bir adam olan devlet bahçeli'nin yeni mhp'sinde bu kardeşlerimize yer olmadığından bunlarda kendilerini bu şekilde ifade ediyorlar...
bunlar ogün öyle desinlerci karanlık zihniyet temsilcileri nasıl bir demokrasiden bahsediyorlar acaba?
ayrıca chpli demek, bir sosyalist olan şahsıma hakaret değildir.
tüm paketi birden oylatarak toplumu karpuz gibi ortadan ikiye bölen referandum tartışması herhalde ki hiç bir camiayı ülkücü hareket kadar bölmemiştir. mhp'nin bu referandumda bu kadar keskin bir tavır alması çok yanlıştı, hareketi bölmekten başka bir işe yaramıyor. sağolsun genel merkez "gel hasip gel, meclisin renklerini tamamlayalım" derken dtp'lilere gösterdiği şefkati eski-yeni öyle veya böyle kendisini ülkücü olarak niteleyen insanlara göstermemekte ısrar etmenin yanında, bir çoğu için ağza alınmayacak hakaretler kullanıyor. hiçbir hareketin ülkücü hareket kadar kolay adam harcamadığını biliyorduk, lakin ülkücü müsveddeleri, ülkücü bozuntuları gibi ithamlar genel merkezin bakış açısına göre partiye ve harekete ne kazandırıyor merak ediyorum. ya da sayın kurucular kurulu üyeleri, haklı olarak chp'nin ayrılıkçı kürt hareketi ile geçmiş temaslarına bakarak bölücülükle suçluyorsunuz, fakat akp'nin ayrılıkçı kürt hareketiyle temasını görmezden mi geliyorsunuz? habur skandalını kim yaşattı bu ülkeye? açılım politikalarını başlatarak türk ile kürtün arasını hiç olmadığı kadar ayrıştıran kim? akp'nin bölücülüğü chp'ninkinden evla mıdır?
birden ortasında kaldığımız anayasa tartışmasında akp'den çok evet'çilik, chp'den çok hayır'cılık yapmanın ne anlamı var? evet diyenleri hain, hayır diyenleri statükocu ilan etmenin ne faydası var? evetin de hayırın da kendine göre çok çeşitli gerekçeleri olabilir, ve bunların hiçbiri de birbirinden evla değil. kadınlara pozitif ayrımcılığın türk toplum yapısını bozabileceği düşüncesi ile hayır denebilir, milletvekilliğinin düşürülmesi kaldırıldığı için hayır denebilir, yerindelik denetimi kaldırıldığı için hayır denebilir. ya da çok çektiğimiz yüksek yargı yapısını kırmak için evet denebilir. zaten kısa süreli bir değişiklik, başvekil 2011'de yeni anayasa muştusunu da verdi zaten, bir, bir buçuk yıllık bir süre için mi bu kadar yaygara?
kapak nitelikte açıklamadır. temmuzdaki seçimde mhpnin barajın altında kalacağını açıkça gösterdi bu referandum dönemi bize. bahçeli ve yanındaki gereksiz topluluk partiyi resmen bitirdiler. bir parti yönetimi tabanıyla bu kadr mı çelişir yahu?
Hayrettin Başeğmez, Ahmet Özsoy, Mehmet Küçükince, Ali Sağır haberi yalanlamışlar. mehmet küçükince bir de yazılı çaıklama yapmış;
"Milliyetçi Hareket Partisi'nin Temmuz 1983 ilk kurucu üyelerindenim. 50 yıldır çizgimde hiç değişiklik olmadı. Türkiye sevdalısı olup, yurdumuzun bölünmez bütünlüğüne ve bayrağımıza hep sahip çıktım. Nesillerim de aynı duyguyu yaşamaktadır. Durum böyle olmakla beraber; kendisini sevmediğim çizgisini tasvip etmediğim Ramiz Ongun, 06/09/2010 tarihinde çeşitli haber sitelerinde kendisine koltuk değneği olarak beni de işaret etmiştir. Bir kere belki yüzünü Tercüman Gazetesinde genel koordinatör iken 19-20 yıl önce gördüğüm şahsın benimle sanki müşterek hareket etmişiz gibi evet bezirganlığına çıkması her türlü vicdan ve ahlak kurallarına aykırılık teşkil etmektedir.
Bu esef verici durumun tarafınızdan bilinmesinde fayda mülahaza ettiğimi, maksadını aşan bu keyfi durumun benimle ilgisi olmadığını ifade eder, saygılarımı sunarım.(iST.06/09/2010)
Not: Görüşüme göre, diğer kurucu arkadaşların da bu emrivaki durumdan haberleri yoktur.