5g

entry65 galeri6
    40.
  1. recep tayyip Erdoğan'ın yerli altyapı
    tamamlanmadan geçilmeyeceğini söylediği teknoloji.
    1 ...
  2. 39.
  3. 38.
  4. Hız, akıcılık, kalite, güvenilirlik, genişlemiş teknoloji.
    1 ...
  5. 37.
  6. turkcell'in getirmek üzere olduğu hızlı internet teknolojisi.
    2 ...
  7. 36.
  8. 5G, 4G'den 100 kat daha hızlı ve 25 kat daha düşük bir gecikme süresi sağlıyor. 4G’de 50 milisaniye olan cevap süresi 5G'de sadece 2 milisaniye.
    2 ...
  9. 35.
  10. Skynet'tir.

    5g'ye hizmet eden herkes, insan medeniyetine ihanet ediyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=GVCZElVNGj0
    1 ...
  11. 34.
  12. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2020 yılında Bolu ve ülkenin önemli merkezlerinde 5G hizmetini sunacaklarını açıklamıştır.
    0 ...
  13. 32.
  14. ABD'li general: Çin’in 5G şebekelerine hükmetmesine izin vermemeliyiz
    --spoiler--
    Beşinci Nesil Mobil Telekomünikasyon Hizmeti olan 5G teknolojisine Çin'in hükmetme arsusu ABD yönetimi tarafından küresel bir tehdit olarak algılanıyor.

    Emekli Orgeneral Robert Spalding konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çin'in milyarlarca aygıtı birbirine bağlayan, gelişmiş bir teknoloji şebekesi olan 5G'ye hükmetmesi kargaşa ve kitlesel gözetim kabiliyeti kazanması demek. Ve biz bu sisteme ne kadar çok bağlanırsak, bir o kadar savunmasız hele geleceğiz." açıklamasında bulundu.
    5G ağı geliştirilmesinde küresel sahnede sert bir rekabet söz konusu. Bu rekabette 4 ülke öne çıkıyor, Çin, Güney Kore, Japonya ve ABD. Güney Kore geçtiğimiz yılın sonlarında 5G'yi 2019 yılında kullanıma sunacağının bilgisini vermiş, Çin ise 2020 yılına kadar 10 bin 5G baz istasyonunu 16 şehrine kuracağını söylemişti. Doğudan gelen bu hızlı gelişmeye ABD 5G ağını millileştirmeyle yanıt vermeyi planlıyor.
    Başkan Donald Trump ve ABD'li telekomilikasyon şirketleri, asıl rakibi Çin olan bir "5G yarışı" benimsediler. Bunun sebebi de bu gücün tamamen Çin kontrolüne geçememesi olarak görülüyor. Trump, geçtiğimiz Ekim ayında ABD'nin gelişmiş kablosuz iletişimde liderliğini sürdürmesi için milli bir 5G iletişim ağı yaplanmasına girilmesini emretmişti. Ancak 20 yıldan uzun bir süredir ABD'nin iletişim teknolojisinin gelişimini hükümet yerine özel şirketler yönlendiriyor. Bu nedenle Donald Trump'ın, gelecek nesil hızlı mobil ağlara ağır federal müdahaleler yapılmasını isteyen taslak öneri, Trump karşıtları tarafından tepkiyle karşılandı. bu tepkilerin sebebi ise, federal hükümet doğrudan ticari kullanıma yönelik bir kablosuz ağ kurmaya doğrudan katılırsa, telekomünikasyon şirketlerine kendi ağlarını kurmak için yıllarca süren rekabet geleneğinden kopup tekelci bir iletişim politikasına geçme riski olduğuydu
    Geçtiğimiz yıl Ulusal Güvenlik Konseyi'nden ayrılan Robert Spalding, "Bu tartışmaların sebebi olan asıl konuyu (Çin'in 5G Teknolojisiyle küresel bir tehdit olacağını) Trump karşıtlarının (Cumhuriyetçilerin) anlayamadığını, konuyu sadece özel şirketlerin rekabetini kısıtlamak yada iletişimin tekelleşmesi gibi algıladıklarını, bu konunun ulusal güvenlik konusu olguğunu ve tekrar gündeme geririlmesi derektiğini" sözlerine ekledi.
    Uzmanlar akıllı telefon pazarına, ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşının arka planında 5G yarışının olduğunu ileri sürüyor. Çin ile gergin ticari görüşmelerde bulununan Trump yönetiminin, Çin'in önde gelen telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Huawei'nin, bu 5G teknolojisindeki hıznı kısıtlamak için adımlar attığını da iddia ediyorlar.
    https://m.star.com.tr/tek...rmemeliyiz-haber-1423766/
    --spoiler--
    2 ...
  15. 32.
  16. 4 g ne farkettirdi ki biz bi de buçuğunu kullanıyoruz üstelik.
    Sen g yi arttırdıkça çözünürlükler artıyor olay aynı kalıyor.
    0 ...
  17. 31.
  18. 2020 de türkiyeye gelecekmiş.
    gereksiz.
    0 ...
  19. 30.
  20. Gecsek ne olacak 4.5 g internetin anasını ağlatıyor. Bir deneyeyim dedim üç günde bitti 4 gb. Ben pek sevemedim bu işi. Sınırsız da iyi ama.
    3 ...
  21. 29.
  22. Networld2020 adında bir şirketin çalışmalarını yürüttüğünü, yönetim kuruluna da bizden türk tekekomun seçildiğini yeni öğrendiğim hızdır.

    https://twitter.com/turkt...status/813776465082781696
    0 ...
  23. 28.
  24. (bkz: adil kullanım kotası)

    4g gelince hızlı indirme olacak diyorlardı. Bir s.ke derman olduğunu görmedik.

    Hayırlı 5gli bağlantılar.
    0 ...
  25. 27.
  26. ne uğraşıyoruz beyler direk 10gye geçelim gitsin işte ben sıkıldım böyle ardışık ilerlemekten.
    0 ...
  27. 26.
  28. Ericsson, Türkiye'de 5G testi gerçekleştirdi
    --spoiler--
    Ericsson, Türkiye’de mobil 5G testi gerçekleştirerek 22 Gbps’yi aşan aktarım hızına ulaştı.
    Ericsson, 2020’de ticari olarak piyasaya sunulması beklenen 5G ’nin Türkiye’deki Türkiye demosunu basın ve sektör temsilcilerinin huzurunda gerçekleştirdi ve 22 Gbps hıza ulaştı. 17 Ocak 2017’de istanbul Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan 5G Konferansı, Ulaştırma Bakanlığı, BTK, telekom operatörleri ve sektör temsilcilerini ağırladı.
    Ericsson’un mobil 5G testi, şirketin bu alandaki liderliğini bir kez daha ortaya koydu. Çığır açacak
    5G teknolojisinin en kolay biçimde denenmesi için Ericsson, taşınabilir bir cihaz kiti oluşturdu.
    Ericsson’un 5G ağlarını kurmaya ve bunu standartlaştırmaya yönelik bağlılığı, dünya çapındaki teknoloji lideri ülkelerle paralel olarak bu kit ile Türkiye’de de gözler önüne serildi.
    Dünyanın dört bir yanında yaptığı 5G çalışmalarıyla bu alanda lider olan Ericsson, pek çok ülkedeki mobil operatörlerle işbirliği yapıyor ve operatörlerin test kapsamında farklı yapılar ve uygulamaları denemesine imkân tanıyor.
    2022’DE DÜNYADA 500, BÖLGEDE 20 MiLYON 5G KULLANICISI OLACAK
    Ericsson’un en son hazırlanan Mobilite Raporu’na göre 2022 yılında 5G kullanıcı sayısının; Türkiye’nin de içinde değerlendirildiği Ortadoğu Bölgesi’nde 20 milyona, tüm dünyada ise 500 milyona ulaşması bekleniyor. 5G, ‘nesnelerin interneti’ konseptini en yaygın şekilde kullanılmasının önünü açacak.
    Mobilite Raporu’na göre 2022 yılında bağlantılı cihaz sayısı 29 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.
    (Teknolojioku)
    --spoiler--
    1 ...
  29. 25.
  30. 24.
  31. 4.5g bile hem interneti hem şarjı sikertirken gerisini düşünemiyorun gari
    (bkz: icat çıkartmayın)
    0 ...
  32. 23.
  33. Uydu cıkışlı internet hizmeti verecek ve sayesinde modemlere kablolara ihtiyaç kalmayacak internet hizmeti. inderme hızı saniyede max 10gb olacağı öngörülmekte. 4g yi bu haliyle 10a katlayacak demektir. Ancak dogrudan uydu çıkışlı olması hızının çok iyi olması bilim adamları tarafından devrim olarak görülmesine neden olmuştur. 5g gelmesiyle hayatımıza girecek yenilikler (bilim dergileri ve makalelerden elde edilmiştir):
    Sürücüsüz araçlar, uçaklar, trenler hayatın her alanında olacak
    2 saatlik bir filmin kapladığı alan 1 tb olacak
    4k ve smart tv ler yaşamın her alanında normal sıradan şeylermiş gibi karşılanacak
    Kuantum bilgisayarlarının hayatımıza girmesini sağlayacak
    Bankacılık işlemlerinin hızlanması ve saniselere düşmesiyle kağıt para kredi kartı gibi taşınabilir şeyler bir yük olarak görülecek bitcoin tarzı dijital paraya geçilecek. Amerikan merkez bankasının tasarlamaya çalıştıgı fedcoin gibi.
    Robotlar insanların işlerini elinden alacak. Bir çok insan işsiz kalabilir.
    Trafik ışıklarına gerek kalmayacak 5g tabanlı sürücüz araçlar kaza yapılması imkansız hale gelecek.
    insan beynine ameliyatla monte edilen bir çiple insanlar internete doğrudan bağlanabilir.

    5g nin dünyada yayılması o kadar da kolay olmayacağına benziyor çıkış tarihi 2020 olsada dünya genelinde yayılması 10 yılı aşabilir. Türkiye'de 5g teknolojisine geçiş için 2023-2025 yılları hedeflenmekte.
    0 ...
  34. 22.
  35. --spoiler--
    Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, ulusal genişbant stratejisi ile ilgili çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını belirterek; Türkiye'nin 5G ve daha yenilikçi teknolojileri ilk kullanan ülkelerden biri olacağını söyledi.Vodafone tarafından düzenlenen "Dijital Dönüşüm Zirvesi"nde konuşan Sayan, "Bilgi ve iletişim altyapılarının geliştirilmesi, genişbant internetin ve bilgisayar kullanımının ülkenin tüm bireylerine ve işletmelerine ulaştırılması ülkemizdeki sayısal dönüşüm için atılması gerekli önemli adımlar olarak ortaya çıkıyor" dedi ve ekledi: "BTK olarak ulusal genişbant stratejisi ile ilgili çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. ilerleyen dönemde sayısal uçurumun daha da azaldığı, sağlıklı rekabetin ve serbest bir yatırım ortamının sağlandığı bir Türkiye göreceğiz. Ülkemizin her yerinde her vatandaşımız yüksek kapasiteli genişbant internet kullanıyor olacak." 1 Nisan'da sunulmaya başlanacak 4.5G hizmetinin genişbant yol haritasının önemli bir yapı taşı olduğunu belirten Sayan, buna karşın vizyonlarının 4.5G ile sınırlı olmadığını ve Türkiye'nin daha yenilikçi teknolojileri ilk kullanan ülkelerden olacağını söyledi. Sayan, "Vizyonumuz 4.5G ile sınırlı değil. Ağustos ayında yaptığımız ihale teknoloji nötr bir ihaleydi. 5G ve daha yenilikçi teknolojileri de ilk kullanan ülkelerden olacağız. 5G konusunda vizyonumuz doğrultusunda hiç vakit geçirmeden yerli üretimin, yerli içeriğin ve yerli Ar-ge faaliyetlerinin artırılması gibi ülkemiz çok önemli misyonlar üstlendi" dedi ve ekledi: "Bu noktada dijital dönüşümün bir parçası olmak istiyoruz... Ülke olarak önemli bir potansiyel barındırdığımızı düşünüyorum. Bilgi ve iletişim sektöründe yerli ürün ve hizmetlerimizle daha fazla söz sahibi olmalıyız."
    --spoiler--
    0 ...
  36. 21.
  37. 20.
  38. 19.
  39. Türkiye 2 senede değil 4 senede 5gye geçsin koluma faça atcam. 5g dediğimiz teknolojinin daha araştırma aşamasına , ericson , alcatel , samsung gibi büyük firmalar ve üniversiteler şöyle mi olsa böyle mi olsa diye düşünüyorlar yani ortada daha fol yok yumurta yok , olmayan şeyi 2 yıla nasıl getirecekler çok merak ediyorum. Kişisel tahminimce baz istasyonları ve sms & sesli data bağlantıları yerine daha az enerji tüketecek olan wireless sistemine benzer bir sistem getirecekler bu da bir çok açıdan daha iyi olacak. Eğer ki daha yüksek frekans bandında ve daha sık frekanslarla 5gye geçilirse bizim ülkemiz gibi dağı bayırı engebesi çok olan yerlerde 5g nin hikmetinden doğru düzgün yararlanmayacak. Konya ovası gibi bir yerde olmadığımız sürece.

    Asıl sorulması gereken soru türkiye neden 3g ye geç girdi ve neden 4g hala gelmedidir !
    1 ...
  40. 18.
  41. Henüz kuralları bile oluşturulamamış, altyapısı hazır olmayan ve 2020 ye kadar kullanıma geçilemeyecek iletişim teknolojisinin adı. Konuşma anlamında hiç bir artı getirmeyecek olan bu teknoloji sadece veri aktarımı ve internet hızında büyük bir ilerlemeye neden olacaktır.
    1 ...
  42. 17.
  43. Daha var olmamış 2020 yılına kadar çıkması beklenen 5. Jenerasyon bağlantı şekli. Fiber hızda olması ve bildiğimiz anlamda dsl anlayışına son vermesi bekleniyor. Tabi daha hiç bir şeyden bahsedemeyiz. Çünkü üniversiteler hala bu bağlantının nasıl sağlanacağını tartışıyor. Farklı çözümler sunuyorlar.

    Gelgelelim cumhurbaşkanının boş konuşmalarına. Demiş ki 2 yıl sonra direk 5g ye geçelim. Pardon ama keriz mi var. Sen ülken adına telekomünikasyon maliyetlerinden bu kadar ucuz mu kurtulacaksın. Daha 5g nin standartları tartışılırken ve 3 yıla anca ön kullanıma sunulacağı halde nasıl böyle bir şey diyebiliyorsun cahil adam.
    2 ...
  44. 16.
  45. adam boşverin 4g yi direkt 5g ye geçelim dedi.
    kim mi?
    herşeyi bilen yüze benlik.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük