toplamda 120.5 milyar dolarak artarak, 169 milyar 872 milyon dolardan, 290 milyar 350 milyon dolara yükselmesi ile oluşan kazık.
bu ülkede demokrasi var. *
bu ülkede ileri demokrasi var. *
bu ülkenin hiç borcu yok. *
bu ülkenin açlık sınırında vatandaşı yok. *
bu ülkeye akp geldiğinden beri söylediği şey ' dış borç azaldı'. *
sayın babacan geçen günlerde, açlık sınırında olan vatandaşımız yok dedi. var, iki sokak ötemde gecekondu da yaşayan iki genç adam. açlık sınırı 871tl. bu iki genç adam günde 10 liraya inşaatta çalışıyor. aylık gelirleri toplamda 600 lira. günlük giderlerini de 5 lira olarak sayarsak, 300 lira. bu memlekette, açlık sınırında insan yok. doğrudur, akp hükümeti bu araştırmayı fatih'te yaptı ise, darüşşafaka'da bulunan zengin ismail ağa cemaati üyeleri ile yaptı ise, bu ülkede hakikaten açlık sınırında insan yok.
düşünce özgürlüğümü kullanıyorum sayın başbakan. düşünce özgürlüğüm ile, senden hiç haz etmiyorum. politikalarını, yöntemlerini ve yöntemlerinin altında kalan insanları göz önünde bulundurarak seni başbakanım olarak görmüyorum. yanlısı ile, yansızı ile, muhalefeti ile her zaman söylendi ; 12 eylül referandumu 1980 darbesinin tekrarıdır. o darbe günlerinden tek eksiğimiz sokaklarda askerlerin gezmemesi, faili meçhullerin yerine faili belli olup katili yakalanmayan insanlar. o zaman ki gibi kitaplar toplanıyor. ama bu sefer ki çok farklı, hiç basılmamış taslak halinde olan kitabı toplatıyor savcın. sonra, bu ülkede ileri demokrasi var.
bu ülke tarihi boyunca demokrasiyi görmedi. sen ilk önce demokrasiyi getir, onu bi görelim ; sonrasında ilerisine gerisine halk karar verir.
not : sayın yalakalar, elinizi vicdanınıza koyun. sonra bana müslümanım ayakları yapmayın.
dünyanın en borçlu ülkerine baktığımda ise;
ABD 9 trilyon 123 milyar dolar
ingiltere, 5 trilyon 123 milyar dolar
Fransa ve 4 trilyon 969 milyar dolar ardından ise almanya geliyo, e ozaman ilk beşe girebilirsek ne mutlu bize.
ekonomi bilmeyen insan zırvasıdır. ülke ekonomilerinde borcun miktarı değil gayrisafi yurtiçi hasılaya oranıdır önemli olan. bu şekilde miktar olarak bakarsak afrika ülkelerinin en refah en bolluk bereket içerisindeki ülkeler olması gerekmekte.