Namaz; doğru bir şekilde eda edenleri günahtan korur, Allah'a karşı borcu öder, temizlik vaat eder, beyni dinlendirir, eda etmeyince daha iyi değildir.
Inanmiyosan trollemen cokta zor degil tamamda inanipda kilmiyosan buyuk sıkınti . Inancini kendin sorgulayinca vicdanin ordan bi bagiriyor ulan kilmayinca yaptigin her iyiye yonelis bosa dusuyor bi sevap kasmiyor ne yasiyorsun sen o zaman .yanisi inaniyorum diyosan kilacaksin .
Namaz kılmayı yatıp kalkmaktan ibaret görürsen eğer bir faydası olmaz.
Hakkıyla kılınırsa eğer namaz insanı kötülükten alıkoyar. Günde beş vakit yaratıcının huzuruna varacağını bilmek insanın attığı adımlara daha fazla dikkat etmesini sağlar. bir insna kötülük yapmaya niyetlenip; ben birazdan Rabbin huzuruna çıkacağım bu yaptığım kötülükle nasıl huzurda dururum deyip vaz geçiyorsa kıldığı namaz ancak bu şekilde fayda gösterir.
Yoksa Allah'ın kimsenin yatıp kalkmasına ihtiyacı yoktur.
ibadet kısmını geçtim 5 vakit namaz kılarsan bir şeye odaklanmışsın demektir inandığın bir şey var demektir bazı şeyleri yapman veya yapmaman demek aklını ve vücüdü iyi eylemler için yorman demek namaz kılmak için abdestte gerektiği için vücüdü elini ayaığnı yüzünü belirli aralıklara temizliyosun bir ömür boyu böyle yaşarsan bence kolay kolay bir sağlık sorunun olmaz ve hayata gayet pozitif bakarsın bir nevi meditasyon yapıyorsun gibi gün boyu belirli aralıklarla bir şeylere odaklanıyorsun ve ona göre bir yaşam tarzın var.
dünyaya temiz insanlar bırakması.
namaz kılan insan(tam manasıyla hissederek) yalnızlığın pençesinden kurtulur.
nefsinin kontrol altında kalmasına yardımcı olur.
iradeni ve bedenini dinç tutar.
pek bir faydası olduğu savunulamaz, hayatını düzene sokar belki. onun dışında saatlerin farkında olursun bu iyi midir kötü müdür bilinmez çünkü zaman da insan uydurması bir kavram ve insanları istemedikleri şekilde yönetiyor.
öldükten sonra insanın ilk sorgulanacağı amel namazmış o yüzden namaz kılmayanın diğer tarafta işi gerçekten çok zor.
abdestli olmak, namaz kılmak insanda manevi olarak yükselmeye ve rahatlamaya neden oluyor. placebo etkisi denilerek içi boşaltılmaya çalışılsa da birçok kişi o huzura erebilmek için uyuşturucu kullanıyor. ama nafile.
şu 2 günlük dünyada her şey maddiyat değil. zaten insanlar manevi olarak ruhlarında meydana gelen boşlukları maddi olarak doldurmaya çalıştıkları için psikolojik sorunlar yaşıyorlar. 1 saniye daha yaşayacağının garantisi olmayan dünya için daha ne kadar uğraşacaksın.
bu dünyada en fazla 80-90 yıl yaşayacaksın. 80-90 yıl için çalışıyorsun ama binlerce milyonlarca yılını geçireceğin hayat için hiçbir şey yapmıyorsun. ister kabul edin ister etmeyin ama bu tam bir aptallık.
sadece sizi yargılıyorum sanmayın kendime de öz eleştiri yapıyorum. keşke diğer taraf için daha çok çalışsam.
Allah'a ibadet etmek ve iletişim kurmak sadece bir tanesidir. Fakat bunu gösteriş yapmadan ve çok daha araplaşmadan yada yobazlaşmadan yaparsan daha faydalıdır aksi takdirde bir faydası kalmaz.
Fayda denilirse olaya önce psikolojik olarak bakmak lazım.
Şimdi mesela hiç tanımadığın birinin yanına gitsen selâmün aleyküm desen açım bana yardım yapar mısınız diye sorsan olumlu yanıt alma ihtimalin sınırlı.
Ama bir camiye gitsen cemaate katilsan ve bir zaman devam etsen o zaman insanlarla iletişim kurman daha mümkün oluyor.
Osmanlı Devletinde 3 gece arka arkaya cemaate gelmeyene gidip evine bakarlarmış.
Bu kimi ne göre sosyal dayanışma kimi ne göre mahalle baskısı.