mezun olduktan 5 sene sonra, iş hayatında 2 sene geçirdikten sonra bu mesleği yapmamaya da karar verebilirsiniz dert değil. 30 yaşınızda da olabilirsiniz. önünüzdeki minimum 25 30 seneyi ızdırap içinde geçirmemek için bir 4-5 sene daha çabalamak, sevdiğiniz bir şey hakkında, daha mantıklı.
Nedeni eğitimdir. Okuldaki eğitimden bahsetmiyorum sadece, ailedeki, çevredeki vd. yerlerde ve mekanlardaki eğitimden bahsediyorum. Öğrencinin yeteneğinin ne olduğu bilinmez, hangi yöne eğilimi olduğuna bakılmaz, özellikle alt gelir gruplarında bu böyledir. iyi bir işe kapak atsında rahat etsin diye bakılır; ben sanatçı olucam deyin de görün gününüzü eğer alt gelir grubunda yer alan bir ailede iseniz. Üniversitede okumaya başlayıncaya kadar mesleğinizin ne işe yaradığını anlamazsınız sizin de bu mesleği yapıp yapmak istemediğinizi bilmezsiniz, bunu ancak 3 ve 4. sınıflarda anlarsınız, o zaman da iş işten geçmiş oluyor. işi işten geçirmeden bırakın o üni.yi ve istediğiniz bir mesleği yapın, tabi yapabilirseniz.
1. ve 2. sınıfta ortaya çıkması normal, hadi 3. sınıfta da olabilecek; fakat son sınıfta oha be arkadaş bunca yıl anlamadan mı okudun bölümü dedirtecek durumdur.
geç olmuş fakat güç olmaması gereken durumdur. ömür boyu mutsuz olmak var. ama kaç kişi sadece mutlu olduğu için istediği mesleği yapıyor türkiye'de buda tartışma konusudur. tercih yaparken bile iş imkanı ve puanlar söz konusudur. ben bu bölüme gitmek istiyorum her şeye rağmen diyene de * salak gözüyle bakılır.
-*günaydın öğretmeniiim!!!!
+günaydın çocuklar, oturun... ya da oturmayın, ne haliniz varsa görün! ben bu mesleği yapamayacağım...
-lan kazım! ergen olmamıza az kaldı... ne de olsa 4'e gidiyoz değil mi lan?