bugün

(bkz: Türkiye gerçeği) demek, başka bir kelime telaffuz etmemek en iyi anlatış biçimidir.
napalım canım iş yok geçim derdindeyiz.
Üniversite eğitimi, üniversal bir olgu olmaktan çıkıp meslek iş çıraklık okulu gibi her köşe başında bir üniversite açınca olacağı bu.

insanlar yeti ve becerilerine kapasitelerine göre eğitime, yaşamını idame ettirecek çalışacak iş kollarına hazırlamak yerine diploma alsın diye okuyunca vasıfsız yetersiz eğitimsiz soru sormayı bilmeyen düşünmeyen bir atıl gençlik olarak sadece diploması olan biri olup üniversite hayatı bitince sudan çıkmış sıçan gibi ortada kalıyorlar.

Her köşe başında, her ile, her ilçeye yüzlerce üniversite değil, meslek okulları açılır.
Aslında öyle de olmaz; her yere de açamazsınız; bunun bir kriteri vardır. Bölge ve coğrafya üretim, insanların kapasitesi,biş kolları vb kriterlere göre bu yapılır.
sadece sanayi bölgelerine teknik, tarım hayvancılık bölgelerine biyolojik, doğa deniz tarih tatil bölgelerine turizm meslek okulları açılır orada iş gücüne, üretime katkı yapacak çalışan kalifiye eleman ihtiyacı ve başka bölgelere dışarıya göç önleme amaç edilir.

Pazar tezgahı gibi üniversite açıyorsun, tamam buna da kabul ama bu üniversitelerde eğitim verecek akademisyen bilim adamımız yeteri kadar var mı?
Peynir ekmek gibi akademik sıfat dağıt ve sonunda üniversitelerde ders veren üniversite bünyesinde bulunan akademisyenler kaç tane bilimsel makale yayınladı da bu makalelere atıf yapıldı, hangi bilimsel çalışmalara imza attılar?
Çoğunlukla yaptıkları şey çeviri olan kendi özgün düşüncesi eseri araştırması olmayanlar öyle çok ki...
Mezun olan gençlerden ne bekliyoruz?
Welcome to Turkey.
eğer irlandadaysanız neden olmasın.
Ülkenin ayıbı değildir amk sen git yarak kürek bölümleri oku sonrada iş bulacağım diye takla at...
yazın tesadüfen liseden arkadaşla karşılaştım muhabbet ettik dediği laf kanki iki üniversite bitirdim bilseydim hiç okumaz oto tamircisi olurdum dedi.
biri inşaat mühendisliği diğerini hatırlamıyorum. kendi işini kurmuş.

tanıdığım bir abla çok iyi bir üniversite mezunu iyi derecede ingilizce biliyor ve bir firmasında üst düzey yöneticiydi aldığı maaş belki bir kişinin 1 senelik maaşıydı. ama yaklaşık 1 sene işsiz kalmıştı.

birde herkes üni mezunu her köşe başına açarsan üniversite böyle olur. mezun olmuş bakıyorsun en basit bilgiyi bilmiyor nasıl mezun olmuş hayret ediyorsun o diplomayı verene selam olsun.
sadece turkiye'ye mahsus bir durum degil. bir cok ulkede 4 sene universiteden sonra ise baslayanlarin aldiklari ucret genelde o ulkelerin asgari ucreti. daha fazla maasla is hayatina girmek isteyenler oncesinde master ve phd yapiyor.
Yeni mezun olunca yapılan durumdur.
iş yerinde Deneyim oldukça yükseliyorsunuz.
6 yıl üniversitede okuyup asgari ücretle çalışmaktan biraz daha iyi bir durum.
Zamanı da en yüksek primden emekli olmuş adamın maaşı, fabrika müdürü vs... 7.500!

Ülkenin orta sinıfı, asgari ücretlisi ve memurunu daracık sikik bir alana indirip bıraktılar.

Aq biz komunizm buna benzer bir sey dediğimizde niye sövuyodunuz ibneler?
En azinda onda faturalarin, kiran vs minimumdu veya yoktu ustune.
zamanla amk keşke çalışsaydım da birikim yapaydım dedirten durum.

4 yıllık bir yatırımdan sonra bu eksikliği gidermek için kişi asgari ücretten fazla alarak bu 4 yıllık yatırım borcunu kapamalı birkaç yıl içinde. sonra yavaşça kara geçmeli ve arzuladıklarını almalı.
yok asgari ücretle başlayacaksa elinizdeki 4 yıllık parayı piyasada boka batırmış hissi uyandıracaktır.