- hocam nasıl geçti sınav?
+ abi uyudum sınavda. paragrafları da sonlara doğru yığmışlardı, mesaj veriyor gibi. bir sağ koluma yatıp çözdüm bir sol koluma yattım. ben boş kağıt verip çıkacağım (hani 15-20 dakika beklemek zorunlu ya) sınavda bile bu kadar sıkılmamıştım.
her şıktan eşit sayıda olacak ise kafadan on tane yanlışım var, bunu da belirtelim.
Ben mi ingilizce bilmiyorum yoksa sorular çok mu zordu dedirten sınavdır. bunu geçtik gerçekten sıkıcı bir sınavdı. yağmurda ıslanıp sınava girmiş olmak ayrı dert*, o halde 3 saat boyunca oturup 100 soru çözmek ayrı dert.
(bkz: Bizden geçmiş)
özellikle metin içeren (paragraf, boşluğa uygun ifade, anlatımı bozan cümle, eş anlam, duruma uygun ifade gibi)sorulardaki metinleri anlayıp, sorularının anlaşılamadığı, hadi soruları anlaşılsa bile, şıkların anlaşılmadığı sınav olarak tarihe geçen sınavdır.
Sayın YÖK,
abicim bilimde, yabancı dildeki bir metinde ne yazdığını anlamak değil midir,öenmi olan. E o zaman neden 20 tane olan çeviri sorusunu 10'a düşürdün; o zaman neden paragraflarını anlaılabilir yaparken, sorularını anlaşılmaz kılıyorsun?
hadi abicim söylebna, ben mi ingilizce bilmiyorum yoksa sen mi soru hazırlamasını bilmiyorsun?
bu sınavla kpds ye ilk defa girmiş oldum, şahsi kanaatimce çok da zor değildi, tabii journalism ve tibet paragrafları ayrı bir yerde. yalnız aklıma takılan, iki kişinin konuşmalarının olduğu bölümdeki bir soruda neden fermuarla ilgili bir muhabbet vardı? yani kim bunu araştırıp da "hacı bak 3 çeşit fermuar varmış bildin ni?" der ki?
sonuçları internette yeni sayılabilecek bir zaman diliminde açıklanmış olan sınavdır. sınavdan çıkıldığı an kpds tarihinin en zor sınavıydı dedirtmiştir. çelişkili sorular barındıran, stresli, 3 saate rağmen zaman problemi yaratabilen bir sınavdır. sınavın etkisinden sıyrılıp sorulara bakıldığında aslında çok da zor olmadığı farkedilir. sınav kendi çapında zor olmasa da, geçmiş kpds lere göre baya zordur.