zebur hariç diğer 3 tanesi ile aralarında olduğum insanlardır. sadece inanç meselesi değil meraktan dolayıda çokça. kutsal kitaplar haricinde kutsal kitaplar olmadan önceki inançlara ait şeyleri de çokça okudum ve çok enteresan benzerlikler var özellikle bazı hikayelerin bire bir aynı olması falan filan.
okumaya erinenler malum video sitesinden arattırıp çıkan videoları izleyiversin çok enteresan şeyler var..
okunduğunda farkına varılacak ilk şey, çoğunun mitoloji başta olmak üzere birbirlerinden beslendikleridir. yazarları bizler gibi bir insan. üzerinde asıl durulması gereken nokta, insanlar, böyle kitapları niçin yazma gereğinde bulundular? burada hakimiyet kurma akla ilk gelen nedenlerden. detay için (bkz: tarihte tanrı fikrinin doğuşu)
eski ahit ve yeni ahitin hepsini olmasa da bir kısmını okudum. tevrat'ın genesis i güzeldir. Kur'anı da okudum. Bulabildiğim kadarıyla avestayı da okumaya çalışıyorum. bir ara hint vedalarını da okuyordum ama çeviri yok piyasada. olduğu kadarını okuyoruz.
sabrına hayran kalınası insandır ve büyük ihtimalle kafasına bazı şeyler takılmış, araştırmış, ateist/deist/agnostik üçlüsünden biri olmuştur. (bkz: kendimden biliyorum)