eğer eyleme devam edilirse vücudun bağışıklık sisteminin çökmesine, daha sonra sinir sisteminin iflas etmesine sebep olacak eylemdir. kısa zamanlı uykuyu kaçırıcı maddeler -ki bunlar çay, kahve vb dir- ile uykuyu geciktirmek, vücudun ihtiyacını ortadan kaldırmadığı için, bünyede ciddi hasaralr yaratabilecek eylemdir, kaçınılmalıdır
çoğunlukla yaptığım uykuya hayır eyleminin ikinci basamağıdır zaten 36 altı saatten sonra insanda yorgunluk kalmıyo çünkü insan psikoya mı bağlıyodur ne acayip enerji yüklendiğim cevremdekilerin uyuda biraz sus diye bağırdı ama inatla uyuyamama durumum :)
arkadaşlarıyla bütün gece boyunca batak,pis yedili gibi kağıt oyunları oynamış iğrenç espiriler yapıp eğlenmiş sabahın köründeki derse gitme zahmetini de gösterip uyuma işlemini unutan insanın eylemi.
eğer bir devlet yurdunda kalıyorsan gayet doğal bir olay, sabaha kadar batak, pişti benzeri oyunlar oynayıp, sabaha doğru yatmak istesende artık sesten uyuyamayacağından bu tür rekorlar yurtkur sakinlerine küçük gelmektedir.
48 saat uyunmadığında algıların sıçtığı göz önünde bulundurulursa sıçmanıza çok az zaman kaldığını hatırlatır 36 saat uyumamak.
o değil de genelde 36 saat veya ne bileyim, x saat uyumamak bir övünç meselesi haline getiriliyor. çünkü görüyoruz ki er kişilerin çoğu iş veya dersten dolayı uykusuz kalıyorlar. ama anlamadığım olay, 36 saat uykusuz kalarak yapılan işten nasıl hayır geleceği. gidelim uyuyalım, sonra gelelim verimli çalışalım, randımanı da alalım.
gerekmedikçe kasılmaması gereken eylemdir. ne gerek var fizyolojimize artistlik yapmaya?
ilerleyen süreçte önce sarhoşluk benzeri davranışlara girilecek, daha da devam ettiğinizde halisünatif almış gibi etkiler gösterecek * , sonra yavaş yavaş sinir sisteminize zarar verip çökertmeye başlayacak, maceranın sonunda hastanade vücudunuza zorla zerkedilmiş ilaçlarla sizi rüyaya yüzdürecek sürecin başlangıcı... gene de bi denenesi şey *
70 lik votka içmeye eşdeğer olup, beyni bozulmuş yapboza cevirmekte aradığını bulmak için bir süre bugta kalmaya sebep vermesiyle, sınavlarda saçmalama rekortmeni olunabilir.
gözlemlerim:
-ani hareketlerde göz kararması (5-30) saniye arası.
-hafif koşma durumunda denge bozulmaları.
-normalde çekilen mekik sayısının 7'de birine dayanabilme.
-paragraf okurken kelime atlama.
-anlamada zorluklar.