3 tarafı deniz cevriliyken balıkçılıkta/deniz ürünlerinde sınıfta kalan bir toplumun su sporlarına gerektiği önemi vermemesi de doğal. haliyle bu alanda branşlaşarak verim almamız da bir süre daha yalan olacak.
türk insanının ve ülkenin genel durumuna uyan bir şeydir. okumayacak adamları zorla okutmaya çalışıp sonra da binlerce sıfırcı var, bunun sebebi eğitim sistemidir diyen bir eğitim sistemimiz var. gerizekalı adam yoktur, zekası başka bir şeye yoğunlaşmış adam vardır. belki de o okumayacak dediğiniz adam, tamirciliğe veya ne bileyim yan flüte çok yetenekli. olanaklar sınırlı ve bunları keşfedemiyoruz. yoksa gerçekten insanımız çok zeki, ben bunun birsürü örneğini gördüm. köyde durduğu halde kafası çok iyi basan insanlar gördüm.
her neyse işte olanaklar sınırlı, insanlar değişik şeylere yoğunlaşamıyorlar. en basitinden youtube'da illa ki bir oyunun walkthrough'sunu izlemişsinizdir. kaç tanesinin sahibi türk'tü videoların?
ülkemizde normal karşılanması gereken durumdur.
bizim izleyicilerimiz başarısızlıkta anında sporcuyu yerin dibine sokuyor. en güvendiğimiz dallardan olan halterde madalyanın alınamaması bu sporcular üzerinde bizler tarafından kara bir leke bırakılacaktır.
ayrıca ülkedeki yatırımdan da bahsetmek gerekiyor. elin güney afrikalısı tutup m.phelps'i geçerek altın madalyaya ulaşıyor. burada amacım g.afrika'yı küçümsemek değil. adamların belli bir kültürü var. ülkemizde sadece futbola yatırım yapan kişiler buralara da birazcık yatırım yapmalı. yavaş yavaş oluyor. son yıllarda basketbol ve voleybolda büyük adımlar attık. her şey sırayla. o günler de gelecektir elbet. biraz sabır. 1 yılda olimpiyat şampiyonu çıkaracak da değiliz. öyle bir ülke de yok yani.
olimpiyatlara dalgalı denizde yüzme artistik patinajı, şambrel (şampiyer) ile 3 salvo bir burgulu kıyıya çakılma branşları koydular da gitmedik mi?
karadeniz sahilinde büyümüş biri olarak çok da fifi olmayan durumdur. zaten yüzmede nirvana bulmuşuz niye havuza tıkılıp kalalım.
küfür ederek girmek isterdim ama; ''be arkadaşım 300 milyonluk ülkeden 1 tane güreşçi veya halterci çıkmamasından neden bahsetmiyorsun ag'' diye cevap verilesi harfler bütünü.
ata sporu güreşten bütün altın madalyaları toplayamamak kadar acı vermez.
dünyadaki bütün milletler özellikle japonya ve çin ata sporlarında bütün altın madalyaları alamamayı onursuzluk addederken bizim güreş için böyle bir kaygımızın olmaması acı verici.
Ülkede futbolculara tapılırken başka spor dallarındaki insanlar sadece ismen biraz biliniyorsa normal durumdur. Maddi manevi destek yok. Bu şartlarda normal bir durumdur.
2 tarafı denizlerle kaplı olunca 8 madalya çıkıyorsa
3 tarafı denizlerle kaplı olunca 12 madalya çıkarılmalı
(hee. Ne sandın dı? Oran orantı tabiki)*
Yüzücülerin denizlerde çalıştığını sanan insan söylemi.
acı bir gerçektir. fakat denizlerle çevrili olmamız çok fazla ehemmiyet arz etmiyor, ada olsak bile yine de birşey değişmez; amerika'da daha çocuk yaşta spora yönlendiriliyor insanlar ve okullarda spor salonları, yüzme havuzları var. yani bir yeteneği açığa çıkarabilmek için gerekli zemin var adamlarda. bizde ise tam tersi; bir yeteneği köreltmek için pek çok etken var.
önemli olan denizin değil, olimpik yüzme havuzlarının, hocaların, eğitilecek insanların çıkarılmasıdır. ki bu da türkiye' de gerçekten çok zor, sbs öss kpss derken gençlerin sporla alakasını nasıl bekleyebilirsiniz?