beşar esad'dan başka çok sayıda adayın olduğu seçim. suriye içinde uluslararası güçlerin başlattığı iç savaşı sona erdirirse uluslararası terör hariç herkes mutlu olur. türkiye, suriye'nin iç işlerine karışmamalıdır. yanıbaşındaki komşunun iyiliğini istemesi türkiye'den beklenecek en delikanlı adımdır. türkiye'ye düşen beşar esad veya bir başkasının cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda onu tebrik etmektir.
Suriyede 3 yıldır ve halen süren iç savaşa rağmen yapılan başkanlık seçimidir. Bir çok yerde haber olan bu konu ile ilgili çeşitli yorum ve iddialar olsa da mevcut seçimin sonucu olarak Esad %88,7 oyla yeniden başkan olarak seçilmiştir.
Seçimin bir çok ülke gözlemcileri tarafından denetlendiği ve gözlemcilere göre seçimlerin meşru olduğu ifade edilmiştir.
işin ilginç yanı ise dikdatör olarak addedilen bir insanın yeniden ciddi bir oyla başkan seçilmiş olmasıdır. Bu da hiç bir şeyin dışardan göründüğü gibi olmadığını göstermiştir.
Her ne kadar bazı kesimler tarafından bir şekilde %88 civarında oy alarak seçilmiş olsa da adil ve doğru bir başkan olduğunu kanıtlamayacağı ileri sürülmüş ise de, bu iddiaları ileri sürenlerin kendi seçim ve sonuçları doğrultusunda ne kadar adil ve gerçek başkan seçtiklerini gözden geçirmesi açısından hayat bulan ders niteliğindeki seçimdir.
dünyanın her yerinde popstar gibi karşılanan tayyip'in bile yüzde 50'yi zar zor gördüğü bir evrende, demokratlığı kimseye bırakmayan kişilerin ibretlik paylaşım olarak gördüğü seçimdir. hayır, bu kişilerin gezi'de ağzından köpükler saçarak 'demokrasi sandıktan ibaret değildir' diye höyküren tiplerle aynı kişiler olmadığını bilsek, seçim denilen şeye gerçekten çok saygı duyduklarını zannedeceğiz. yine de kendi ülkesinin başbakanının diktatör olduğunu dünyaya kanıtlamak için twitter'a abanan embesiller için bu tip oluşumların varlığı bir avantajdır. daha çok sözlük, daha az twitter çocuklar, bu şekil devam.