Türk Sinemasında daha farklı örnekleride olan bir çeşit algı operasyonudur. Bir dönem bir dizide köpeğe hüseyin adı verilmişti. Ve bu durum alevi vatandaşlarımız arasında büyük bir infial yaratmıştı. Bizim sanat yapmak gibi bir çabamız olmadığı için ancak birbirimizi eleştirmek ve hakaret etmekle arşivlerimizi dolduruyoruz.
islami isim olsun diye bir çocuğa olur olmaz her ismin verilmesi ile alakalı bir durumdur, zira bu tip isimler arasında resul, ecrin gibi kelimeler vardır ki çocuğuna resul ismini verirsen bir gün bir arkadaşı resulun bilmemne bilmemne diye küfür ettiğinde hem kufuru eden hem kendinenkufur ettiren hem de o kişiye resul adını veren sorumludur bundan, birde kuranda ecrin şeklinde geçen ecr var ne demek olduğunu bile bilmezler sırf okunuşu hoş diye verirler kızlarına bu ismi. Kısacası olay isimde değil, o ismi veren ve çocuğunu ismine uygun yetiştirmeyen ileri zekalı geridedir.
kasıtlı bir durum söz konusu değildir. söz konusu film aslında rıfat ılgaz ın aynı isimli romanıdır. orada ılgaz gerçek karakterlerin isimlerini kullanmıştır.olayın geçtiği yer olan kastamonu cide de şaban adı her 10 kişiden birinin ismi olduğu da malum.
bir filmde sabanin yaninda ramazan ismi de itibarsizlastirilmaya calisilmistir. fakat pek basarili olunamamistir. recep ve ramazan isminin cok yaygin saban isminin ise pek yaygin olmamasi milletimizin algisinin nasil yonetildiginin bir gostergesidir.
hala kırk yıl sonra uyanılan gerçek diyen liseli bebeleri gösteren olay.
olum hiç mi araştırmıyor etmiyorsunuz bu muhabbet yıllardır sürüyor lan. hatta şaban ramazan tiplemeleri yüzünden neler söylediler o film yapımcılarına.