27 mayıs ihtilal değil devrimdi

    3.
  1. 12 mart muhtırasının 27 mayıs ihtilalinin rövanşı olarak görüldüğü gerçeğini bilen, hatta deniz gezmiş ve arkadaşlarını idama götüren heyetin başkanı ali elverdi nin de 6 mayıs 1972 de deniz gezmiş, yusuf arslan ve hüseyin inan ın infazından sonra, ' 27 mayısta menderesle birlikte 3 kişi idam edildi, şimdi durum eşitlendi.' sözünü anımsayan bireyler açısından şaşılmayacak cümle.
    6 ...
  2. 2.
  3. işte demokrasi demokrasi diye çıldıran halkım askerin bu jestini unutmasın,en özgürlükçü anayasa 61 anayasasıdır ve bunu asker yapmıştır,80 döneminden çok farklı bir siyasi portre çiziyor asker burda.adnan menderes'in basına sansür uygulamalarına da derhal son vermiştir bu anayasa.
    6 ...
  4. 8.
  5. devrim, üretim araçları üzerindeki köklü değişikliktir. yani anlaşılacağı üzere bu köklü değişimde bir altyapı vardır, bunun üstüne bir de kültürel değişim vardır, siyasal değişim vardır ama bunların hepsi üretima araçları üzerindeki köklü değişikliğin sonucudur.

    27 mayıs'a gelirsek, ben böyle bir şey göremiyorum. herhalde 27 mayıs'ın ilk açıklamalarından biri olan "cento ve nato'ya bağlıyız." olduğunu görmek gerekiyor.
    3 ...
  6. 11.
  7. sanırım Alparslan Türkeşde devrimciydi diye düşündürmüştür.
    2 ...
  8. 9.
  9. artık halktan alacağı oylarla iktidara gelemeyeceğini anlamış, demokrasi dışı yöntemlerden medet umarak sürekli darbe çığırtkanlığı yapan tek parti dönemi heveslisi demokrasi özürlü zihniyetteki zevatın, amerikanın kendisiyle can ciğerken ruslara göz kırptığı için harcanmasına izin verdiği 3 seçim üstüsüte ezici çoğunlukta oy almayı başarmış menderes iktidarının devrilip, chp'nin süngü kuvvetiyle iktidar yapılmasını övme ifadesidir.

    ihtilalci kadroda yer alan türkeş ve ekibine sürekli küfredenler yine de darbeyi övmekten geri kalmazlar. * 27 mayıs'ta darbe yapanlar, 12 mart'ta komünistlerin jhazırladığı 9 mart darbesini bertaraf etmelerinin ardından tekrar darbe yapıp bu sefer chp'yi de ezince,* aynı kadronun devamı olan komutanlar 12 eylül'de 3. kez amerika'dan izinli bir darbeyle iktidara el koyup partilerini kapatınca kötülenmeyi haketmişlerdir tabi. *

    bana dokunmayan darbe bin yaşasın beni iktidara taşısın zihniyetinin cevabı sandıktadır. sandık sonuçları da yüksek seçim kurulu web sayfasında. * *

    bu zihniyetteki zevatın ülkenin önemli bürokratik koltuklarında oturuyor olması da ülkemizin demokrasi nktasındaki sıkıntılarının kaynaklarından biridir.
    3 ...
  10. 12.
  11. turkiye cumhuriyetinde hukuk kurumun hangi zihniyetin elinde oldugunu gosteren cumle.

    halkin oyuyla iktidara gelmis basbakani asmak mi devrim mi?

    halkin sevdigi insanlari secimle yenemeyip direk kurallari degistirmek mi devrim?

    turkiye cumhuriyeti eger bir hukuk develti ise bu bayan hakkinda derhal sorusturma acilmalidir.

    hukuk kurumunun bu kadar alcaldigi dunyada baska bir yer var mi acaba?
    2 ...
  12. 15.
  13. tansel çölaşan'ın halkın seçtiği bir başbakanın zorbaca indirildiği ve asıldığı bir darbeyi "devrim" olarak nitelenmesi, hukukçularımızın ne kadar hukuka bağlı olduğunu açıkça gösteriyor!
    tesev'in hukukçular hakkındaki araştırmasında bazı hukukçular "konu devletin çıkarları olduğu zaman hukuk mukuk tanımam." diyordu, o aklıma geldi şimdi nedense...
    1 ...
  14. 1.
  15. danistay bassavcisi tansel colsan'in 27 mayis yorumu. gerci yorum yorumdur ama boyle bir yorumun bir hukukcudan gelmesi yine hukuk acisindan dusundurucudur...
    7 ...
  16. 7.
  17. Hayır bu hıyar değil patlıcandı demekle eşdeğer bir saptamadır.
    1 ...
  18. 5.
  19. Domates sebze mi yoksa meyve midir? ve tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar? sorularına kesin cevap verilemediği sürece hep muallak da kalacak olan bir durumdur. Ayrıca ihtilal ya da devrim olması pek de bir şey farkettirmez zira sonunda kapitalist ilişkilere yelken açmış emperyalist tekellerce sömürülen bir ülkenin temelleri atılmıştır. Ben böyle devrimin taaaaa... anladın sen onu.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük